Lifestyle

#CutForBieber, ziekste grap ooit?

Op Twitter is #CutForBieber een trending topic. Waarom? Justin Bieber zou een joint hebben gerookt en de Beliebers willen dat hij daarmee stopt. Als protest plaatsen ze foto's op Twitter waarop ze zichzelf snijden. Het was begonnen als 'grap', maar al snel namen de fans het over… Is dit de ziekste hoax ooit?

De leden van het 4Chan forum hebben weer toegeslagen, met Justin Bieber fans als slachtoffers. In oktober hadden zij al #BaldForBieber in gang gezet op Twitter. Zij hadden verzonnen dat de zanger kanker had en ze wilden dat de Beliebers hun hoofden schoren om hun steun te laten zien. 

Dit keer zijn de leden van 4Chan een stapje verder gegaan. Door de foto's van TMZ waarop Justin te zien is met een joint, zijn ze een actie gestart om te protesteren. De leden bedoelen het als 'grap', maar zij weten dat de duizenden Beliebers het heel serieus nemen. Door middel van fake accounts hebben de leden van 4Chan de hashtag in gang gezet.  

''Laten we een 'cut yourself for Bieber' campagne starten'' schreef een anonieme gebruiker op het 4Chan forum. ''Tweet me een paar foto's van mensen die zichzelf snijden en beweer dat wij het deden omdat Bieber aan het blowen was. Kijken of we een paar kleine meisjes zichzelf kunnen laten snijden.'' Het topic was door verschillende media ontdekt voordat de leden het konden verwijderen. ''WE MOETEN HET TOPIC VERWIJDEREN, WE ZIJN ONTDEKT'' schreef een lid. 

Al snel werd de hashtag razend populair en verschenen er schokkende foto's van Beliebers die zichzelf hadden gesneden. De ergste foto's zijn inmiddels verwijderd. Er zijn nu vooral grappige foto's te vinden. 

Justin heeft nog niet gereageerd op de hashtag. 

Wat vind jij van de 'grap'? Nam jij de hashtag serieus? 

Bron: billboard, nos