Films & Series

De speciale voorpremiere van Pitch Perfect!

Een tijdje geleden kon je op de website kaartjes voor jou en een vriendin winnen voor de nieuwe film Pitch Perfect. Speciaal voor Girlscene werd er een zaal beschikbaar gesteld voor een exclusieve voorpremiere! Dat betekent dat jij de film eerder kon zien dan anderen. Hoe is deze avond verlopen? Lees snel verder voor een leuke samenvatting! 

De gelukkige winnaressen reisden af naar Amsterdam voor de exclusieve voorpremiere. Super bijzonder, want de film draait pas vanaf 3 januari in de bioscoop! Universal Pictures stelde een knus zaaltje beschikbaar om de film te laten zien. Onder het genot van een drankje en een snack was het tijd om de film te bekijken. 

pitch

Maar het is wel handig om te weten waar Pitch Perfect over gaat…
''Twee concurrerende a capella zanggroepen, The Bellas (allemaal meisjes) en Treblemakers (allemaal jongens), strijden om het “International Championship of Collegiate A Capella” (ICCA) te winnen, dat elk jaar in de lente gehouden wordt op Carnegie Hall. The Bellas krijgen echter te maken met persoonlijke conflicten: hun zangeres Chloe heeft stemproblemen, vele van hen zijn afgestudeerd en hun leider Aubrey probeert wanhopig te groep bijeen te houden. Dan wordt de eerstejaars studente Beca Mitchell in de groep opgenomen. De rebelse Beca heeft goede ideeën maar deze worden routinematig neergesabeld door Aubrey. Ondertussen probeert Beca niet verliefd te worden op Jesse, een nieuw lid van de Treblemakers.''

De hoofdrollen worden vertolkt door de super grappige Rebel Wilson (Fat Amy), Anna Kendrick (Beca) en Brittany Snow (Chloe).
Een paar leuke weetjes over de hoofdrolspelers:
– Rebel is verre familie van Walt Disney
– Rebel is links
– Rebel heeft rechten gestudeerd
– Anna is goede vrienden met Adam Lambert
– George Clooney plaagde Anna op de set van Up in the Air, omdat ze tegelijkertijd Twilight aan het opnemen was en daarom constant aan het rennen en vliegen was.
– Brittany is al sinds haar derde model
– Brittany zou bijna in een spin-off van Gossip Girl spelen. Hierin speelde zij Lily van der Woodsen in haar jonge jaren. De eerste aflevering is wel uitgezonden als aflevering van Gossip Girl, maar de serie is daarna nooit meer op de buis geweest. 

pitch

Hoe vonden de Girlscene-lezeressen de film?

Donna: '' Ik wilde de film Pitch Perfect heel graag zien en was daarom super blij toen ik hoorde dat ik gewonnen had! Samen met mijn beste vriendin, die ook al fan was, ben ik er dan ook heen geweest (: Ik vond de film geweldig en hij was precies zoals ik het me had voorgesteld. Wat ik minder vond was het open einde maar ja, you can’t have it all! Pitch Perfect is echt een aanrader voor meiden die van Glee houden, aangezien het hier ook om een soort “Glee club” gaat. Girlscene; bedankt voor deze leuke avond!''

Dunja: ''De avond was geweldig, het voelde heel erg VIP om daar zo in een klein zaaltje de film te kijken. Het was heel leuk dat ik daar zat met andere Girlscene lezeressen. De film zelf wad echt heel leuk, een aanrader. Met heerlijke meezing liedjes (ik zong zacht mee zodat niemand mij hoorde) en het was ook heel grappig. De cast is leuk gekozen en de liedjes ook. Een echte grappige meidenfilm. Bedankt dat ik ben uitgekozen! Ik vond het echt super leuk!!! Dankjulliewel!''

Robin: ''Ik vond het erg leuk dat ik gewonnen had. De film was ook erg leuk. Pitch Perfect gaat natuurlijk over acapella zingen wat ik erg leuk vond. Ik weet zeker dat de mensen die Step Up leuk vonden, deze film ook leuk vinden. Beetje hetzelfde idee alleen maar dan anders. De film had een goede opbouw erg leuk verhaal. Ik vond alleen jammer dat de meidengroep bleef hangen in dat ze alleen maar oudere liedjes deden en dat ze pas op het allerlaatst doorhadden dat ze over moesten gaan op nieuwe songs. Wel waren die jongens super goed en er zaten echt hele leuke stukken tussen. Het was een leuke feelgoodfilm voor een lekkere meidenavondje! Bedankt dat ik had gewonnen. Het was zeker een leuk avondje weg!''

Emma: ''De film was super leuk! We hadden even hele gezellige avond :). We waren eerst bang dat we het niet zouden vinden, maar dat was gelukkig niet zo. De man die de deur voor ons opendeed was heel aardig en de filmzaal was makkelijk te vinden. Er lagen allemaal lekkere cakejes op ons te wachten mmm…. De meiden waren allemaal heel aardig en de film was top! Heel erg bedankt voor de leuke avond!''

Suzanne: ''Ik hoorde een paar dagen van tevoren dat ik had gewonnen. Ik was blij verrast en vroeg gelijk mijn vriendin Aradhana om met mij mee te gaan. Het leek ons een leuk avondje uit! De avond zelf was heel goed georganiseerd. Bij aankomst stonden er cakejes en cola klaar. We zaten met achttien mensen in een kleine bioscoopzaal, heel erg leuk! Je voelde je echt wel speciaal, om met zo'n kleine groep een film te kijken die nog niet in de bioscoop is. Wij vonden Pitch Perfect een leuke film. Het idee van a capella groepen die tegen elkaar moeten strijden is een leuk idee. Het lijkt een beetje op Step Up, dus dat sprak ons wel aan. De humor erin was leuk, maar af en toe wel erg bizar. Eerlijk gezegd had er van ons wel uit gemogen, dan was de film wat realistischer geweest. De nummers erin vonden we erg leuk (vooral dat het recente nummers zijn) en de manier waarop het gebracht werd. A capella zingen wordt zo veel leuker gebracht en verandert het beeld wat je er eerst over had. We vonden het een hele gezellige film! Kortom: we hebben een hele leuke avond gehad! En we kunnen jullie zeker de film aanraden!"

film
Emma en Rowan op de Pitch Perfect voorpremiere

Pitch Perfect is dus echt een film die elk meisje gezien moet hebben! Het heeft humor, drama en de leukste liedjes uit de top 40 laten je met een glimlach de bioscoop uit lopen. Dit is het beste antwoord op de koude, donker winterdagen. Ideaal om in de vakantie met je vriendinnen naar Pitch Perfect te gaan voor een meidenavond. 

pitch

Wil jij Pitch Perfect zien? Of heb je hem al gezien? Zo ja, wat vond jij van de film: een aanrader of vond je hem juist tegenvallen?