Lifestyle

DIY: Jar of memories

Weet jij al hoe je Oud op Nieuw gaat vieren en met wie je het nieuwe jaar wil inluiden? Het is natuurlijk ontzettend gezellig om nog even samen terug te blikken op 2012. Marleen bedacht daarvoor een super leuke Do It Yourself: Jar of Memories.

Iedereen schrijft zijn of haar leuke, spannende of grappige herinneringen van het afgelopen jaar op een kaartje en doet die in een pot. Om de beurt pakt iemand een kaartje. leest de herinnering hardop en raadt vervolgens wie de tekst heeft geschreven. Of het goed of fout is, maakt niet uit. Degene van wie het komt, kan het aanvullende verhaal vertellen. Je kunt zelfs met punten en strafpunten spelen. Een originele manier om het jaar af te sluiten!

Benodigdheden:
– Schaar
– Lijm
– Karton en/of leuk gekleurd papier
– Een pot (ook wel 'jar')
Marleen had er toevallig een waar ze haar waxinelichtjes in bewaart, maar je kunt natuurlijk ook de pot pakken waar de doperwtjes van gisteren in zaten
– Eventueel stiften/potloden om het geheel op te leuken

Stap 1: Verzin leuke vragen om het jaar te gedenken. Marleen had er twaalf, omdat het 2012 is, maar je kunt ook meer of minder maken.

Voorbeelden: "My favourite memory…", "Achieved goal", "Nicest thing i did for another", en natuurlijk "Dream for the year 2013" !
Maak een word-bestandje waarin je genoeg ruimte over laat om te schrijven, download wat leuke lettertypen (via bijvoorbeeld Dafond) en print die uit.


Stap 2: Knip de vragen (of kaartjes) uit en plak ze op een karton/papier. Laat een stukje van de rand over. Dat ziet er chique en professioneel uit. Marleen knipte bewust geen rechte kaartjes. Een beetje scheef staat mooi.

Stap 3: Versier eventueel je kaartjes. Marleen tekende op sommige kaartjes een hartje, maar je kunt natuurlijk nog veel meer bedenken.

Stap 4: Stop alles in "The Jar" en je bent klaar!DIY

 

Ga jij deze jar maken? 

Bron: Marleen

Bron beeld: Marleen & Weheartit