Lifestyle

Oude muziek rockt

Niet iedereen is gezegend met ouders die in de jonge jaren al rockend en swingend de beste plaatjes draaiden op hippe feestjes. Het is dan misschien moeilijk om populaire muziek ‘van vroeger’ te herontdekken. Misschien is het je wel eens overkomen dat vrienden over artiesten als John Lennon of Dolly Parton praten en dat jij enkel ‘ja’ knikt omdat je de muziek niet kent. Girlscene to the rescue: een makkelijke inleiding over bekende oude artiesten en muziek die ook nu nog supercool is.

Iedereen kent waarschijnlijk het logo van een mond met een uitgestoken tong of het nummer ‘Moves like Jagger’, van Maroon 5 en Christina Aguilera. The Rolling Stones zijn al sinds de jaren zestig van de vorige eeuw het toonbeeld van rock ’n roll en je kent ze misschien van nummers als ‘I Can’t Get No Satisfaction’ en ‘Angie’.

Mick Jagger is de zanger en de grote regelaar. Eerder had hij een relatie met Carla Bruni, de vrouw van de Franse oud-president Sarkozy. Keith Richards is de gitarist en staat bekend om zijn wilde leven. Hij is zelfs een keer veroordeeld vanwege heroïnebezit. Zijn straf? Richards moest een benefietconcert voor blinden geven. Charlie Watts is de drummer en staat bekend als een rustige, creatieve man. Hij is gek op paarden en auto’s, maar heeft geen rijbewijs.

Ideale setting voor The Rolling Stones: thuis met vrienden, ’s ochtends op een vrije dag.

Watch on YouTube

In de stijl van The Rolling Stones:

1. Touch wayfarer zonnebril, Mango

2. Anger tee, Nelly

3. MAC Sheen supreme, de Bijenkorf

4. Jack, H&M

5. Broek met siernaden, Mango

The Beatles:

The Beatles worden beschouwd als meest invloedrijke band uit de geschiedenis van de popmuziek. Paul McCarthy en John Lennon schreven de meeste liedjes en bekende titels zijn ‘I Want To Hold Your Hands’, ‘All You Need Is Love’ en ‘Here Comes The Sun’.

Watch on YouTube

De muziek is romantisch en doet je misschien denken aan de hippietijd: lange haren en bloemen in het haar. John Lennon heeft daar een grote bijdrage aan geleverd.

In maart 1969 trouwde hij met zijn grote liefde Yoko Ono en bij wijze van een huwelijksreis lag hij samen met haar een week lang in een bed in het Amsterdamse Hilton hotel om wereldvrede te promoten en als protest tegen de toenmalige Vietnamoorlog. Hij werd in december 1980 voor zijn huis doodgeschoten. Zijn meest bekende solonummer is waarschijnlijk ‘Imagine’.

Watch on YouTube

Ideale setting voor The Beatles: onderweg!

In de stijl van The Beatles:

1. Kanten jurk met bloemen, Mango

2. Sticker oversize slop tee, Nelly

3. s. Oliver korte laarzen, Zalando

4. Jurk met bloemenprint, H&M

Dolly Parton

I Will Always Love You’ gaat meestal samen met zangeres Whitney Houston, maar werd oorspronkelijk gezongen door countryzangeres Dolly Parton.

Parton zong ook nummers als ‘Jolene’ en ‘9 to 5’. Ze is onder meer bekend als actrice, songwriter en als peettante van Miley Cyrus. Haar muziek is heel Amerikaans, folk en country. Misschien ken je haar ook wel van foto’s en films als Miss Congeniality 2. Ze heeft trouwens, net als Michael Jackson, haar eigen pretpark, genaamd Dollywood. Ook is ze altijd goed voor bijzondere quotes als ‘It takes an awful lot of money to look this cheap’ en ‘When any part of me is bagging, sagging or dragging it is my duty to nip it, tuck it or suck it.

Ideale setting voor Dolly Parton: thuis op de achtergrond.

Watch on YouTube

Watch on YouTube

In de stijl van Dolly Parton:

1. Uitgerafelde denim short, Mango

2. Blazer met animal print, Mango

3. Rivet Stud Detail Shirt, Nelly

4. Nauwsluitende jurk met lovertjes, Mango

5. Supertrash blazer met driekwart mouwen, De Bijenkorf

Queen

De muziek en het verhaal rondom de popgroep Queen is voor veel artiesten een inspiratie. Misschien ken je de nummers ‘Bohemian Rhapsody’, ‘Don’t Stop Me Now’ of ‘I Want To Break Free’.

Lady GaGa is zelfs zo gek op het nummer ‘Radio Ga Ga’, dat ze haar naam ervan heeft afgeleid. Freddie Mercury was de zanger en stond bekend om zijn extravagante stijl.

Hij kon praten als een diva, ‘Moge jullie allemaal champagne hebben bij jullie ontbijt’, en zong vier octaven zuiver. In 1992 stierf Mercury na een lang ziekbed aan de gevolgen van aids.

De band is daarna nooit meer hetzelfde geweest. Drummer John Deacon onttrok zich zelfs helemaal uit het publieke leven.

Ideale setting Queen: tijdens feestjes en hard thuis!

Watch on YouTube

In de stijl van Queen:

 

1. Jurk met driekwart mouwen, De Bijenkorf

2. Cat-eye zonnebril, Mango

3. Bullboxer hoge hakken, Zalando

4. Faux-fur jas, H&M

Van welke oude muziek krijg jij geen genoeg en welke kunnen wij nog uitlichten? 

Bronnen: Rolling Stone, queenonline, thebeatles, dollyparton, rollingstones

Bron beeld: weheartit.com