Travel

Glamping: chique en goedkoop op vakantie

Leuk en hartstikke gezellig hoor, die kerst en oud en nieuw, maar de gedachte dat het misschien wel tot april duurt voordat we de ramen weer eens lekker kunnen openzetten zonder een acute longontsteking op te lopen is toch wel een beetje deprimerend. En omdat je in Nederland ook niet blind kan vertrouwen op een goede zomer is dit het moment om eens na te denken over een lekkere vakantie. Zon, zee en strand, that’s what we want! Dat zijn toch echt de basis ingrediënten voor een lekkere vakantie. En wat er voor de rest gebeurt zien we wel…

Maar om in zo’n afgetrapt hotelletje aan de Spaanse Costa te zitten, nou nee. De nieuwe trend is glamping. Dat speelt zich af op een camping. Glamping staat namelijk voor Glamorous Camping. Oftewel, vakantie vieren op een plek die midden in de natuur ligt, maar zonder het ongemak van een slaapmatje in een lichtgewicht tentje. Zoals een safaritent in Frankrijk, net zo luxe als een goed hotel, maar veel goedkoper waardoor je geld overhoudt voor een lekker restaurant en een paar cocktails in een seaside bar.

Zo’n Safaritent is een soort bungalow, op een camping die van alle luxe is voorzien, en waar de vrijheid van kamperen samengaat met alle gemakken die een verwende vakantieganger zich ook maar kan wensen.

Waar ook een luxe tent voor je klaar staat, is op camping Union Lido, vlak bij Venetië aan de Adriatische kust. Als je even geen zin hebt om door de straten van Venetië te lopen of om aan een van de witte zandstrandden te liggen, kan je hier in het zwembad dobberen of van een drankje genieten in een van de negen bars die deze camping, pardon, glamping, rijk is. 

Hebben jullie ook al veel zin om met de tent weg te gaan? 

Bron beeld: weheartit.com