Lifestyle

Betekent 21 december 2012 het einde van de wereld?

Het is bijna 21 december. Dat betekent dat het bijna tijd is voor het kerstdiner, maar er zijn ook mensen die ervan overtuigd zijn dat dan de wereld vergaat. De maya-kalender gaat namelijk niet verder dan die datum. Er zijn zogenaamde 'doomsday preppers' die zich voorbereiden op het einde van de wereld. Maar wat zou er dan gebeuren? En is het echt waar?

Volgens sommige mensen hebben we nog een aantal dagen op aarde. De geruchten gaan al een tijdje. Die zijn de wereld in gekomen door de Maya's. Deze oude beschaving uit Midden-Amerika stond bekend om de ingewikkelde wiskundige en astronomische systemen die zij hebben bedacht. Duizenden jaren geleden berekenden zij al de omwenteling van de maan (29,53020 dagen, ze zaten er slechts 34 seconden naast!). 

2012

Een andere berekening is de kalender. Die begint op 11 augustus 3114 voor Christus. De Maya kalender kent een begin en een einde. Het einde is dus 21 december… Aangezien de Maya's ook griezelig dichtbij de berekening van de omwenteling van de maan zaten, geloven veel mensen dat ze er ook nu niet ver naast zitten. Maar wat er dan precies gaat gebeuren weet niemand… 

Het vergaan van de wereld moet je niet te letterlijk nemen. Je moet het niet zien als de aardbol die in een keer uit elkaar spat. De meeste mensen geloven dat 21 december de dag symboliseert dat de wereld anders wordt dan zoals we 'm nu kennen. Een aantal scenario's:
– Vanaf 21 december kunnen we veel natuurrampen verwachten. Denk aan orkanen, overstromingen, tsunami's, aardbevingen etc.
– De elektriciteit zal uitvallen. We gaan in een wereld leven waar we alles moeten doen zonder energie. 
– Er zal een groot watertekort komen. Nu zijn we gewend om zo onder de douche kunnen springen en zonder zorgen een glaasje water te kunnen inschenken. Maar vanaf 21 december niet meer. 
– De economische markt zal compleet instorten. De markt gaat nu vooral om geld. Die markt zal instorten en geld zal geen waarde meer hebben. 
– Er zal een ijstijd komen. Het klimaat in elk land zal volledig veranderen. 

2012

Er zijn mensen die zo erg in het einde van de wereld geloven, dat zij zich er al jaren op voorbereiden. Zo hebben zij liters water in huis, slaan voedsel op voor jaren, hamsteren medicijnen en hebben een speciale kelder om de ramp te overleven. Dit is nog maar een greep uit alle voorbereidingen die sommige mensen treffen. Er zijn ook zogenaamde 'survivalhutten' gebouwd, speciaal voor de ondergang van de aardbol. 

Niet iedereen gelooft in het einde van de wereld. Veel mensen staan er sceptisch tegenover. Het is namelijk al meerdere keren voorspeld dat de wereld zou vergaan. Vooral 2000 was een gevreesd jaar. Er werd gezegd dat de elektriciteit zou uitvallen. Ziekenhuizen bereidden zich voor op het ergste. Maar er gebeurde niets. Andere jaren waarin het einde van de wereld is voorspeld:
– 1806
– 1843
– 1891
– 1910
– 1982
– 1997
– 1999
– 2008
– 2011

Anderen geloven dat het een commerciële stunt is. Bedrijven zouden hier hun voordeel mee willen doen en daardoor meer geld in de kassa willen brengen. Zo worden er zogenaamde 'doomsdayrondreizen' georganiseerd. 

Daarnaast zie je vaak dat als mensen iets denken, ze bewijs zoeken om die gedachte te bevestigen. Dat is ook zo bij 2012. Toen dit voor de eerste keer werd voorspeld, werden er steeds redenen gezocht waarom de wereld echt op 21 december zou vergaan. 

Het valt dus te betwisten of 21 december 2012 echt het einde van de wereld betekent. Wij denken liever van niet!

2102

Geloof jij dat 21 december 2012 het einde van de wereld is?  

Bron: einde2012, paranormaal, livescience, natgeotv
Bron beeld: weheartit