News

Hot or not? De ‘megging’

De legging werd altijd als een 'vrouwenitem' gezien. Maar volgens de laatste trend is dit nu wel anders. Nu kunnen ook mannen een legging dragen! Celebrities als Justin Bieber en Lenny Kravitz hebben zich er al aan gewaagd. De megging is hard op weg om de nieuwe skinny jeans voor mannen te worden. Oordeel zelf: hot or not? 

megging
Justin Bieber, Lenny Kravitz en Russell Brand in de megging

Oke, het is nog geen trend in Nederland, maar in New York is de kans groot dat je wel een man tegen komt in een megging. Een trotse 'megger' uit New York vertelt: ''Een legging zit veel fijner dan skinny jeans. Ik heb mooie benen, dus ik vind het super dat ik ze nu kan showen. Niemand in New York kijkt op van de megging. Daar zijn zoveel mensen die extravagante kleding dragen, een man in een legging vindt niemand raar.'' Hij ziet wel in dat het misschien een korte trend is: ''Misschien lachen we er over een jaar wel heel hard om. Maar nu komen veel mensen naar mij toe om te zeggen dat ik er tof uitzie.'' 

Sommige mensen zien de megging als de nieuwe skinny jeans. Deze broek was ook niet meteen een trend bij de mannen, maar de laatste jaren hoort de skinny jeans voor mannen gewoon bij ons straatbeeld. Dat zou ook met de megging kunnen gebeuren. In Engeland zijn ze sinds kort verkrijgbaar en volgens voorstanders is het een kwestie van tijd dat ze ook naar Nederland komen. 

Toch heeft de megging niet alleen maar fans. Trendwatchers zagen de megging niet aankomen en genoeg mannen en vrouwen gruwelen van deze trend. De tegenstanders claimen dat de megging een blamage is op de mannelijkheid. Zij verwachten dan ook dat deze trend vanzelf zal overwaaien. 

Kijk en oordeel zelf!

megging

megging

megging

megging

Is de megging hot or not? 

Bron: nieuwsblad, timeslive, sevendays,   elsevier, nina