Fashion

Strak, geshaped en geSpanxed de feestdagen door

Eindelijk zijn de taaitaai’s, pepernoten en chocoladeletters van tafel. We kunnen weer uitkijken naar het oude vertrouwde figuurtje van november. Nou dames, laat die hoop maar varen. Kerst en Oud en Nieuw komen eraan en dat betekent nog meer lekkernijen en prachtige strakke jurkjes. Vrees niet, shapewear biedt de oplossing. Neem nog een oliebol en ontdek het geheim van sterren als Oprah, Jessica Alba en Kim Kardashian.

Het corrigerende ondergoed van Spanx is voor Nederlandse meiden nog wat onbekend, maar Amerikaanse sterren, zelfs de mannen, zijn er dol op. Spanx organiseerde deze week de nieuwe lijnen Skinny Britches en Trust Your Thinstincts en Girlscene was erbij!

Shapewear is een toevoeging op een feestelijke en vrouwelijke outfit. Het zorgt dat een partydress niet tekent en dat alle lumps and bumps worden verdoezeld. Je lijkt niet per se slanker, maar zeker strakker! Opvallend is dat wereldwijd de maat medium het beste wordt verkocht. Small komt op de tweede plaats, gevolgd door large en extra large.

De nieuwe collectie van Spanx werd onthuld in een superromantische tearoom middenin de Jordaan in Amsterdam. De ambassadrices van Spanx gaven ons alvast een sneak peek van de nieuwe collectie en de onderjurkjes, -rokken en –broekjes zagen er supercomfortabel en stijlvol uit. Alsof de nieuwe collecties nog niet genoeg waren, werden we ook nog eens getrakteerd op een heerlijk ontbijt, lekkere drankjes en fijne hapjes.

Bijna veertien jaar geleden, in 1998, kampte de Amerikaanse Sara Blakely met een bekend probleem. Er stond een groot feest op de agenda en haar jurk verdoezelde geen enkele lump of bump. Uit wanhoop knipte ze de voeten van haar corrigerende panty en zo ontstond het idee voor Spanx: corrigerend ondergoed, gemaakt van dun materiaal. Blakely nam al haar spaargeld, 5000 dollar, op en vroeg patent op haar idee aan.

In 2000 ontdekte talkshowqueen Oprah de shapewear van Blakely en plaatste het op haar favorietenlijst. Sindsdien is het succes van Spanx ongekend. Sara is ‘s werelds jongste vrouwelijke miljardair en werd dit jaar ook opgenomen in de Times lijst van honderd meest invloedrijke personen van Amerika. Alle Amerikaanse sterren, zelfs de mannen, praten over het ondergoed. Acteur Tom Hanks beschrijft het op deze manier: ‘They do something for you down there. They just bring you together’. Ook heeft het familiespel Triviant een vraag waarop Spanx shapewear het goede antwoord is.

Het fijne aan Spanx ondergoed is het feit dat de producten je lichaam mooi shapen, maar niet vervelend of ongemakkelijk zitten. De stoffen zijn erg dun en zijn zo licht dat de huid blijft ademen. Bovendien zijn er geen haakjes of dikke naden. Op deze manier blijven er geen afdrukken op de huid achter.

Je hoeft gelukkig niet helemaal naar Hollywood te vliegen shapewear ondergoed van Spanx te bemachtigen. De broekjes, rokken, tops en bodystockings kun je tegenwoordig ook bestellen op Nederlandse webshops, waardoor je ze al enkele dagen later binnen hebt. De prijzen gaan vanaf 39 euro en kunnen oplopen tot ongeveer 135 euro. De Bijenkorf verkoopt ook Spanx. Dat is natuurlijk erg fijn, omdat je misschien niet direct weet wat voor soort ondergoed het beste bij je past en welke maat het mooiste zit.

Gelukkig kunnen we weer vol trots de mooiste jurk aantrekken, lekker eten met vrienden en familie en stralen op allerlei feestelijke avonden. No worries!

Wat vinden jullie van deze shapewear?