News

Elle Fanning in muziek video van Sigur Rós

Fans van The Vampire Diaries kennen Sigur Rós wel.. Zeker als zij net als wij hier op de redactie, de Season Finale van het derde seizoen al minstens drie keer bekeken hebben. De IJslandse muziekgroep maakte namelijk het nummer dat aan het einde van de aflevering gespeeld werd. Sigur Rós is op dit moment bezig met een "film experiment" waarin ze korte films maken met bekende acteurs, met hun muziek op de achtergrond. Eigenlijk dus net als videoclips, maar dan net iets bijzonderder en iets langer. Voor het nieuwste nummer scoorden ze Elle Fanning!

De video is voor het nummer "Leaning Towards Solace". In de video zien we Elle Fanning als een verloren ballerina en haar drinkende "vader". Terwijl Elle danst, fluistert haar vader als een voice over dat ze niet bang moet zijn. De plaatjes in het filmpje zouden allemaal linea recta van Tumblr gepikt kunnen zijn. Gecombineerd met de dramatische muziek van Sigur Rós krijg je een dramatisch maar prachtig geheel.

Kijk zelf maar..

 

Elle's vader wordt overigens gespeeld door de geweldige acteur John Hawkes, onder andere bekend uit Winter's Bone (met Jennifer Lawrence) en Contagion (met Gwyneth Paltrow).

Wat vinden jullie van de video van Sigur Rós met Elle Fanning en John Hawkes? Wisten jullie dat Elle zo goed kan dansen?

Door Annemerel