Lifestyle

Column: Ik val op vrouwen

Een klein maandje geleden zag ik op Girlscene een artikel over homoseksualiteit, het verbaasde mij dat er zoveel meiden op reageerden. Ook merkte ik dat velen het fijn vonden dat er eindelijk een artikel over was. Ik heb Girlscene toen gemaild met de vraag of ik een artikel hierover mocht schrijven. Wat mijn ervaringen hiermee zijn en hoe dit voor mij geweest is.. 

Ik ben Maureen, achttien jaar oud en dit is mijn verhaal:

De eerste keer dat ik te maken kreeg met homoseksualiteit was in mijn familie. In mijn familie had mijn nicht een relatie met een vrouw. Ik heb het zelf nooit raar gevonden dat twee vrouwen iets konden voelen voor elkaar. Daarentegen vond ik het juist mooi en apart. Het mooie eraan vond ik dat ze eigenlijk twee dezelfde lichamen hadden. Terwijl veel mensen juist benieuwd zijn in de puberteit naar het andere geslacht. Op dat moment was ik nog vrij jong, maar toch keek ik denk ik anders tegen vrouwenliefde aan dan de meeste dat zouden doen op die leeftijd..

liefde

Ik ging in de derde naar een andere middelbare school. Daar zat een meisje in de klas waar ik vaak met bewondering naar keek. Ze was wat stoerder dan de rest, kwam duidelijk voor zichzelf op en had veel leuke vrienden. Ik had al snel door dat zij op vrouwen viel, en vanaf dat moment was ik ook gaan nadenken over mijn eigen gevoelens.. Je leest weleens in tijdschriften, dat wanneer je in de puberteit komt je ook weleens heel fijn kan voelen bij andere meiden. Dat je benieuwd bent naar een kus van een meid, of misschien wel meer dan dat.. Ik dacht daar ook over na, maar wist niet of dat kwam omdat het misschien hoorde bij de puberteit of dat het echt mijn gevoelens waren.

Ik was eigenlijk altijd met jongens bezig, en had ook weleens verkering met jongens. Tegelijk was ik in mijn hoofd een beetje bezig met vragen over vrouwenliefde. Ik had verschillende vragen, maar die durfde ik niet te stellen. Ik kreeg uiteindelijk eind derde jaar ook een relatie met een jongen uit mijn klas. Met hem had ik het ook weleens besproken dat ik meiden ook ergens wel interessant vond. Hoe of wat precies wist ik niet, maar daar wilde ik ook niet aan denken. Op dat moment was ik gewoon gelukkig met hem. Ik heb het toen maar van me afgezet. Ik was niet meer bezig met vrouwenliefde en mijn eigen gevoelens daarbij.. 

Toen ik naar het MBO ging liep onze relatie langzaam aan stuk. Er ging een hele nieuwe wereld voor mij en hem open. Je komt daar aan als twee jonkies, er zijn zoveel nieuwe gezichten, je ontmoet nieuwe vrienden etc. Ik heb veel vrienden verloren en met velen verwaterde het contact. Zo kon ik gelukkig altijd bij mijn nichten terecht, en daar werd ik ook hele goede vriendinnen mee. We gingen stappen in het weekend, of zaten op vrijdagavond met zijn allen bij elkaar. Uiteindelijk vormden we een hecht groepje dat bestond uit: mijn twee nichten, twee vrouwelijke stelletjes en ik.

lesbisch

Op een zaterdagavond kwam er een nieuw meisje bij mijn nicht binnenlopen. Zij was bevriend met de andere vriendinnen uit ons groepje. Ik bleef die avond bij mijn nicht slapen, de rest zou gaan stappen dus kwamen ze wat drinken. Ik had haar al eerder gezien op de verjaardag van mijn vriendin, maar dat was maanden daarvoor. Maar sinds die avond keek ik anders tegen haar aan. We hadden vrij snel een klik met elkaar. Dat had ik wel vaker snel met mensen, maar het was anders dan de klik die ik met andere meiden had. Ik wist dat zij op vrouwen viel, dat maakte het misschien allemaal ook wel spannend. Zij ging met de rest mee op stap die avond, dus heb ik uiteindelijk haar nummer gevraagd. Zodra zij met de rest weg was, zijn wij begonnen met praten via WhatsApp. Die avond was eind augustus dit jaar, en er is géén dag geweest dat ik haar niet heb gesproken.

Na drie dagen lang samen gepraat te hebben besloten we af te spreken, ze kwam naar mij toe en we hebben het gewoon erg gezellig gehad. Ik wist toen nog niet echt wat er aan haar zo anders was, maar ik merkte wel dat ik me goed bij haar voelde. Die volgende dag gingen we op date naar de film. Het was de eerste keer dat ik een date had met een meid en ik vond het best wel spannend.

Zo spraken we vaker af, we hadden het gezellig en langzaam aan viel alles op zijn plek. Wat ik jaren daarvoor al interessant en mooi vond., dat kwam nu weer om de hoek kijken. Nu kon ik er ook iets mee doen, en nu wou ik het ook. Al die tijd wist ik het al ergens. Maar het zat diep verstopt in mij, en ik wilde het niet accepteren denk ik. Maar ik was verliefd geworden op een meid. En daar voelde ik me goed bij. 

liefde

Dit is deel 1 van Maureen's verhaal. Maureen wil graag weten of jullie geïnteresseerd zijn in deel 2 en of jullie nog andere vragen hebben over seksualiteit zodat wij die op Girlscene kunnen behandelen!