Food

DIY: de perfecte warme chocolademelk

December is niet de maand om op de lijn te letten. Met feesten als Sinterklaas en Kerst is het nou niet bepaald makkelijk om alle lekkernijen te weerstaan. Bovendien is het erg koud, dus we mogen onszelf wel lekker verwennen. En hoe kan dat nou beter dan met de perfecte warme chocolademelk?

chocolademelk

Warme chocolademelk met slagroom (voor 2 koppen)

Voor de chocolademelk:
– 2 koppen melk (je kunt ook voor sojamelk of rijstmelk kiezen)
– 2 eetlepels cacaopoeder
– 60 gram pure chocolade (met 60% of 70% cacao), fijngesneden
– 2 eetlepels suiker
– 1/4 theelepel zeezout

Doe de melk in een pannetje en verwarm het (laat het niet te heet worden!). Doe dan de cacaopoeder, stukjes chocola, suiker en zout erbij tot het mengsel een gemengd geheel is. 

chocolademelk

Voor de slagroom:
– 120 ml slagroom
– 1 eetlepel suiker

Doe de slagroom en suiker in een kommetje. Klop het mengsel tot het licht en stijf is. Zorg ervoor dat de ingrediënten, de garde en het kommetje erg koud zijn, zo krijg je de slagroom eerder stijf. 

Verdeel de chocolademelk over de mokken en doe daar bovenop de heerlijk verse slagroom. Tadaaaa! De perfecte winterse chocolademelk. Ideaal voor na het schaatsen.

Tip: je kunt (mini) marshmallows aan de chocolademelk toevoegen. Jammie! 

chocolademelk

chocolademelk

Ga jij deze overheerlijke chocolademelk maken? Of weet jij nog een lekkerdere variant?

Bron: turntablekitchen