Fashion

Acne Studios

Ieder meisje heeft wel een duur merk om bij weg te dromen. Wie droomt er nou niet van een Chanel jasje of een Louis Vuitton tas? Vaak zijn er ook dure merken die minder bekend zijn, maar toch even mooi. Dit keer een kijkje bij het relatief jonge en Zweedse merk Acne Studios.

Acne in het kort.
In 1996 is Acne ontstaan in Stockholm, Zweden. Een jaar later, in 1997, creëerde Jonny Johansson (co-founder) honderd paar jeans met rood stiksel en gaf ze aan zijn vrienden cadeau. Deze broeken met opvallend stiksels waren een groot succes en werden even later de basis voor zijn merk. De naam Acne staat voor ‘Ambition to Create Novel Expressions’. Het motto van Jonny Johansson is een vrolijk motto, namelijk: ‘Work should be fun and fun should be work‘. Door altijd vrolijk te zijn en zin te hebben in een nieuw avontuur, vindt hij dat je het meest bereikt op deze wereld.

Acne Studios

Acne Studios

Acne Studios

Naast kleding brengt Acne ook een keer per maand een mooi tijdschrift uit, namelijk Acne Paper. Een aantal jaar geleden werd het merk ontdekt door bloggers over de hele wereld en werd de kleding ook steeds meer bekend onder de ‘gewone’ mensen. Nu kom je de kleding ook vaak tegen op sites zoals Tumblr, Pinterest en We Heartit.

Acne Studios
Andy Torres van StyleScrapbook

Acne Studios
De Nederlandse Sabrina Meijer van Afterdrk

Een van de bekendste ontwerpen van Acne Studios zijn toch wel de pistolboots. Een soort cowboylaars met ritsjes aan de zijkant en een kleine hak. Deze schoen kost rond de vierhonderd euro, maar gelukkig zijn er in ons land ook heel veel goedkopere exemplaren te koop!

Acne StudiosSinds kort is de eerste Acne winkel in Nederland geopend, namelijk in Amsterdam. In de Oude Spiegelstraat (Negen straatjes) te Amsterdam kun je de nieuwe collectie bekijken, inspiratie opdoen en als je portemonnee het toelaat misschien wel een paar mooie items scoren.

Ben jij al helemaal fan van Acne Studios?

Bron beeld: acnestudios.com

Door Hilde & Eline