Winnen

Win: Vlieger & Vandam tas [afgelopen]

In 2002 begon het Nederlandse designer-duo Carolien Vlieger & Hein van Dam het accessoirelabel Vlieger & Vandam. Tien jaar later zijn ze populairder dan ooit. Misschien ken je ze wel van ‘The Guardian Angel’ collectie. Een tassenlijn met contouren van pistolen en messen. Die collectie is inmiddels zo populair dat het zelfs is opgenomen in de vaste collectie van het Museum of Modern Art in New York.

winactie vlieger & vandam

Het duo probeert met de designs van de tassen bepaalde thema’s bespreekbaar te maken, zoals politiek gerelateerde onderwerpen en extreme modetrends die als inspiratie dienen voor de ontwerpen. ”The Guardian Angel’ is daar een goed voorbeeld van; deze lijn werd ontwikkeld als reactie op het toenemende geweld binnen onze maatschappij die werd aangedikt door de media.’

De pistolen en messen -en dan met name de pistolen- zijn het trademark van Vlieger & Vandam geworden. Het label heeft een klassieke en tijdloze uitstraling met een edgy twist. ‘De tassen zijn heel erg back to basic, maar juist door de detaillering onderscheidt het label zich. Het gaat om de boodschap die je met een tas wilt vertellen. Toch hangt er niet aan elke tas een boodschap, aangezien ook de grafische kant een belangrijke rol speelt. Zoals nu met de prints aan de binnenkant van de tassen en het 3D reliëf wat we nu vertaald hebben in een soort van piramidevormige rastering.’

Vlieger & Vandam

Ondanks dat er rekening wordt gehouden met de (praktische) wensen van de consument, is hun persoonlijke stijl en identiteit toch het uitgangspunt voor elke creatie. Het duo heeft een bepaald type voor ogen: ‘Een stoere vrouw, zoals Rihanna die onlangs gespot is met één van onze tassen. Maar ook een Agyness Deyn die met onze tas rondloopt is natuurlijk geweldig! Daarentegen past een Jude Law of Fergie die ook met een Vlieger & Vandam gespot zijn, minder in ons plaatje.’

vlieger & vandam

Wij mogen een prachtige clutch van Vlieger & Vandam t.w.v. € 199,00 weggeven. Deze prachtige donkergrijze clutch met handboeien is gemaakt van mooi, duurzaam leer. De clutch is al gespot in de armen van niemand minder dan Rihanna (!).

vlieger & vandam

Wat je moet doen om te winnen?

Log in en vul in onderstaand tekstvakje (NIET het reactievakje, maar het tekstvakje onder ‘Meedoen’) je volledige naam en adres (straat, huisnummer, postcode en woonplaats) en telefoonnummer in, als je voorkeur hebt voor een van de items kun je dit ook aangeven. De gegevens worden alleen gebruikt als je wint!

Reageer (WEL in het reactievakje) op de volgende vraag: Waarom moet nu juist JIJ deze tas winnen?!

Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Winnaressen worden na afloop van de prijsvraag persoonlijk gemaild, om privacy redenen worden de winnaressen niet op de site gezet. 

Dit artikel bevat passages uit een interview dat hoofdredactrice Danique vorig jaar met Vlieger & Vandam had voor ons modezusje Fashionscene toen ze daar nog hoofdredactrice van was.

Beeld: Ohnotheydidn’t

{@module=postContest id=”67″}