Fashion

De stylisten van de sterren

Hollywoodsterren moeten er altijd tip top uitzien. Wat ze ook doen, waar ze ook zijn, er is altijd een camera bij om hun -meest spraakmakende- momentjes vast te leggen. Wat veel mensen niet weten, is dat er een brein achter de outfits van veel celebrities zit. Wij je voor aan de meest succesvolle stylisten van de sterren.

1. Kate Young

kate

Klanten: Michelle Williams, Natalie Portman, Rachel Weisz

Kate is een slimme vrouw. Ze is afgestudeerd aan Oxford met specialisaties in de Engelse taal en kunstgeschiedenis. Daarnaast is Kate een bikkel: ze was de assistente van Vogue hoofdredactrice Anna Wintour. De styliste ontmoette actrices Jennifer Connelly en Julianna Margulies tijdens fotoshoots in de jaren 90, en zo begon zij ze te kleden. Daarnaast wist zij styling-deals binnen te slepen met Macy's, Absolut Vodka en Guerlian fragrances. Een modekenner zegt over Young: ''Kate heeft een fantastische fashion taste, gecombineerd met haar aanstekelijke persoonlijkheid. Dit alles leidt tot haar succes.''

natalie

Hoe laat je een zwangere actrice er stralend en chic uitzien op de rode loper? In 2011 kleedde zij haar longtime klant Natalie Portman in een prachtige Viktor & Rolf jurk voor de Oscars, waar Natalie genomineerd was voor haar rol in Black Swan. Daarnaast zorgde Kate ervoor dat Michelle Williams een van de best geklede sterren werd tijdens de Golden Globes in 2011.

2. Leslie Fremar

leslie

Klanten: Charlize Theron, Julianne Moore, Reese Witherspoon, Scarlett Johansson

Het sleutelwoord van styliste is 'vertrouwen'. Ze heeft met elke klant een grote vertrouwensband en dat is nou juist waarom alle sterren haar graag inhuren. Leslie is verantwoordelijk voor de Dior jurk die Charlize Theron droeg op de Golden Globes. Charlize: ''Leslie weet waar ze heen wilt en ik vind het leuk dat ze zo specifiek is. Ze heeft een fantastisch oog voor mode, ze maakt snelle beslissingen, ze kent mijn lichaam en wat ik leuk vind, en ze kan de mooiste spullen krijgen!''

charlize

Net als Kate begon Leslie haar carrière als assistente van Anna Wintour. Daarna werkte ze als fashion director voor Vogue. Het tijdschrift zette vanaf 2003 actrices op de cover. Toen ontdekte Leslie dat ze eigenlijk liever met actrices werkte. Ze vond het leuk dat, in tegenstelling tot modellen, de actrices een mening hebben over wat ze aantrekken.

3. Petra Flannery

petra

Klanten: Emma Stone, Claire Danes, Zoe Saldana, Mila Kunis, Megan Fox, Faith Hill

Vooral jonge Hollywoodsterren gaan voor Petra. Deze styliste houdt er namelijk van om risico's te nemen, wat vooral opkomende sterren goed in the picture zet. Dat bereikte ze bijvoorbeeld met Emma Stone op de Golden Globes in 2011, waar de actrice schitterde in een Calvin Klein jurk (en de eerste jurk die ooit speciaal voor Emma Stone ontworpen is).

emma

Petra Flannery begrijpt wat de jonge Hollywoodsterren willen en voelt dan ook haarfijn aan waar ze zich fijn in voelen. Zo stelen de actrices de show in de door Petra uitgekozen jurken.

4. Elizabeth Stewart

elizabeth

Klanten: Jessica Chastain, Viola Davis, Freida Pinto, Jennifer Lawrence, Cate Blanchett, Julia Roberts, Amanda Seyfried

Elizabeth is een van de drukste stylisten tijdens award season. Ze kleedde actrices Jessica Chastain en Viola Davis uit de film The Help in verschillende maar toch klassieke jurken. De rode loper looks zijn Elizabeth's specialiteit. Jessica Chastain over Elizabeth: ''Ik vind het leuk om met Elizabeth te werken omdat ze iedereen als individu ziet en ze mij niet dwingt om iets aan te trekken waar ik met niet prettig in voel''.

jessica

Elizabeth was styliste voor The New York Times Magazine en schreef voor Women's Wear Daily. Ook was ze vanaf het begin bij W Magazine, waar ze uiteindelijk de styling verzorgde voor de covers. Ook heeft ze een eco-collectie voor H&M gestyled.

5. Kemal Harris en Karla Welch

kemal

Klanten: Olivia Wilde, Hailee Steinfeld, Zooey Deschanel, Stacy Keibler, Paula Patton

Dit styling-duo zorgde voor een van de meest spraakmakende momenten op de Oscar avond. Stacy Keibler (voormalig vriendinnetje van George Clooney) droeg een gouden Marchesa jurk. Dit is een perfect voorbeeld van hoe stylisten ervoor kunnen zorgen dat een celebrity door haar outfit op de kaart wordt gezet. Daarnaast zorgden Kemal en Karla ervoor dat New Girl's Zooey Deschanel in een groene Prada jurk schitterde op de Golden Globes.

stacy

De stylisten staan er bekend om dat ze voor opvallende accessoires kiezen. Olivia Wilde droeg op een feestje van Vanity Fair in een simpele, zwarte Gucci jurk, maar zag er toch zeer sexy uit door haar sieraden van Van Cleef & Arpels.

zooey

Door welke stylist zou jij je het liefst laten kleden?

Bron: thehollywoodreporter, reporters

Door: Emma