Celebs

Plus-size modellen

We worden overspoeld door reclamecampagnes en fotoshoots met mooie, slanke modellen. Daardoor zou je bijna vergeten dat er ook mooie en succesvolle plus- size modellen zijn. Daarom hier de meest succesvolle plus- size modellen in de Fashion wereld.

Kate Dillon

Kate won begin jaren ’90 de Elite Model Look wedstrijd, maar realiseerde zich dat haar eetpatroon niet normaal meer was. Kate was van zichzelf een volle vrouw en moest flink diëten. Ze besloot weer normaal te eten en begon zich steeds beter te voelen over haar nieuwe lichaam. Het modellenbureau Wilhelmina nam haar toen aan als plus-size model. Sindsdien gaat haar carrière als een trein. Zo heeft ze een aantal keer in de Vogue gestaan en heeft ze onder andere voor Gucci een reclamecampagne gedaan. Je kunt haar ook kennen van haar gastrol in America’s Next Top Model, waarin ze het met de modellen heeft gehad over hun lichaamsbeeld.

Crystal Renn

Deze prachtige dame werd ontdekt toen ze 14 was. De scout zei dat ze in Vogue zou kunnen en ze was meteen enthousiast. Wel was ze al behoorlijk voluptueus en dus adviseerde hij haar af te vallen. Ze deed haar best, maar het lukte haar niet op ‘modellengewicht’ te komen. Haar modellenbureau besloot haar dan maar in te schrijven als plus-size model. Dat was een goede zet. Crystal heeft nu in bijna elke Vogue ter wereld gestaan en is de favoriet van topfotograaf Steven Meisel.

Toccara Jones

Deze dame ken je vast van het derde seizoen van America’s Next Top Model, waar ze opviel door haar vrolijke karakter. Ze won niet, maar de show zorgde wel voor veel aandacht. Op die manier kreeg ze een contract bij Wilhelmina Models. Ze heeft al vele covers gesierd, maar helaas nog niet die van Vogue. Wel heeft ze een aantal kledingcampagnes voor warenhuizen gedaan, een aantal catwalkshows gedaan en is ze regelmatig op tv te zien.

Mia Tyler

Mia Tyler ken je vast als de dochter van Aerosmith zanger Steven Tyler en de halfzus van actrice Liv Tyler. Ze begon met modellenwerk in 1996, in eerste instantie omdat ze niks te doen had. Maar ze werd steeds gemotiveerder door de brieven van fans, die zeiden dat ze zich door haar beter over hun eigen lichaam voelde. Zelf gelooft ze niet in diëten, maar wel in gezond leven. Ze is een succesvol model, ze was zelfs het eerste plus-size model die in het bekende Amerikaanse tijdschrift Seventeen stond.

Liis Windischmann

Canadese Liis werd meer dan 10 jaar geleden benaderd in een winkelcentrum door een modellenscout. Zelf geloofde ze er niets van, in die tijd waren er amper plus-size modellen. Maar vlak daarna richtte het modellenbureau Ford een plus-size afdeling op en werd ze daarvoor aangenomen. In de 10 jaar daarna ging alles snel, ze heeft op veel covers gestaan en is model geweest voor veel ontwerpers. Ze doet nu ook televisieprogramma’s maken, waarin ze wil laten zien dat alle type lichamen mooi zijn.

Door Arancha