Celebs

Waar zijn de winnaars van America’s Next Top Model?

America’s Next Top Model blijft een leuk progamma. Maar het gaat erg snel, we hebben al acht seizoenen achter de rug! Dus rest de vraag: wat is er gebeurd met de winnaressen? Volgens Tyra waren het tenslotte absolute topmodellen in de dop. Hebben ze de verwachtingen waar kunnen maken?

Winnares seizoen 1: Adrienne Curry

Adrienne is waarschijnlijk de meest controversiële van de winnaressen. Na de show had ze veel commentaar op Tyra Banks, waardoor ze zelfs niet meer in het voorfilmpje van de show zit. Sinds de show heeft ze een paar campagnes gedaan, zoals voor Macy’s en Merit Diamonds: Sirena Collection. In 2004 zat ze in het reality progamma ‘The Surreal Life’. Daar ontmoette ze de 25 jaar oudere Christopher Knight, die vroeger in ‘The Brady Bunch’ zat. Ze   kregen een relatie en begonnen hun eigen reality show: ‘My Fair Brady’. Die serie zit nu in zijn derde seizoen. Tussendoor poseerde ze voor mannenbladen Playboy en Maxim. Ook heeft ze een paar runwayshows voor minder bekende merken gelopen en een paar rolletjes in films en series gehad. Voor Adrienne dus geen carrière als topmodel, maar voornamelijk als persoonlijkheid in een reality show.

Winnares seizoen 2: Yoanna House

Veel meisjes keken op tegen Yoanna omdat ze vlak voor het progamma heel veel was afgevallen en haar droom heeft nagejaagd. Na de show liep ze al gauw mee in Fashion Week en deed ze campagnes voor o.a Sephora en Carline Cosmetics. Ook werd ze het gezicht van een campagne voor de tv zender CW Network. Op Style Network presenteerde ze een progamma: ‘Look for less’, wat mooi aansloot bij haar liefde voor mode. In Europa krijgt ze ook opdrachten. Zo staat ze ingeschreven bij een Deens modellenbureau en is ze het gezicht van een Israëlisch cosmeticabedrijf. Daarbij doet ze veel voor goede doelen. Deze zomer gaat ze een reality show presenteren genaamd ‘Queen Bees’, over gemene meisjes die hun leven beteren. Yoanna mixt dus tv met modellenwerk en doet dat succesvol.

Winnares seizoen 3: Eva Pigford

Eva, of Eva the Diva zoals ze in de show werd genoemd, is de kleinste van de winnaressen met haar 1.68. Na de show werd Tyra Banks haar manager. Ze stond op covers van een aantal bladen, zoals Elle en Women’s Health. Ook was ze het gezicht voor Samsung en de kledinglijn van rapper Nelly. In november 2006 dumpte ze Tyra als manager en veranderde haar naam in Eva Marcille. Nu doet ze nog steeds modellenwerk, maar ze probeert vooral door te breken als actrice. Ze speelde al een rolletje in verschillende series, zat in een paar clips en heeft in 3 minder bekende films gespeeld. Eva deed het dus redelijk goed als model, maar probeert het nu toch als actrice.

Winnares seizoen 4: Naima Mora

Naima was de introverte winnares met de hanenkam. Na de show deed ze het goed, ze heeft op covers gestaan van o.a Elle en Teen People. Daarbij heeft ze een aantal grote shows voor de New York Fashion Week gelopen. Ook heeft ze er nog wat leuke dingen bijgedaan zoals Emmy’s mogen uitreiken en jurylid zijn bij Miss Teen U.S.A. Maar net zoals Eva, lijkt Naima zich nu op acteren te richtten. Al heeft zij maar 1 aflevering in een serie, 1 videoclip en 1 film op haar CV staan. Ze is ook nog eens zangeres in een bandje genaamd ‘Chewing Pics’, waarvan de cd begin 2008 is verschenen. Verder zet ze zich ook in voor goede doelen. Naima lijkt zich dus op meerdere vlakken te begeven, zowel modellenwerk, als acteren, als zingen.

Winnares seizoen 5: Nicole Linkletter

Nicole was de jongste van de winnaressen, maar ook degene van wie Tyra zei dat ze de meeste potentie had als model van alle winnaressen. Ze heeft op een paar covers gestaan zoals van Ellegirl en Women’s Health. Maar ze heeft vooral veel campagnes gedaan, o.a voor Ford fusion, Stella Mccartney en Sele Clothing. Ook heeft ze een reclame gemaakt voor de Playstation Portable. Op de catwalk doet ze het goed, zowel in 2006 als in 2007 heeft ze veel shows gelopen. Ze is al 2 keer van modellenbureau gewisseld in Amerika, maar  staat ook ingeschreven in bureaus in Hong Kong, Singapore en Tokyo. Wel heeft ze een paar progamma’s over mode gepresenteerd, maar ze richt zich vooral op het modellenwerk. Nicole doet het dus ontzettend goed als model en houd zich alleen daarmee bezig.

Winnares seizoen 6: Danielle Evans

Danielle was de opvallende winnares met het zuidelijke accent en de opening tussen haar 2 voortanden. Ze heeft op de cover gestaan van bladen als Elle en Essence magazine. Ook heeft ze een campagne gedaan voor Sephora en is ze het gezicht van kledingmerk Akademiks. Ze heeft een paar keer over de catwalk gelopen, o.a voor Babyphat. Samen met Caridee was ze de enige winnares die haar contract bij Covergirl verlengd kreeg. Ze heeft te kennen gegeven zich te willen afscheiden van ANTM omdat ze bekend wil zijn voor haar ‘high fashion modeling’. Danielle richt zich dus vol overgave op haar modellenwerk, maar het gaat nog langzaam voor haar.

Winnares seizoen 7: Caridee English

Caridee’s lichaam was als jong meisje voor 70% bedekt met de huidziekte psoriasis. Gelukkig vond ze er een middel tegen dat werkte en is ze nu ook het gezicht voor de National Psoriasis Foundation. Ze heeft na de show niet veel covers gedaan, maar heeft wel veel in bladen gestaan. Zoals in In Touch en Cover Magazine. Ze heeft veel campagnes gedaan, o.a voor Wedding Style, JC Penney en Matrix Proffesional Colors. Net zoals Danielle, heeft zij haar Cover Girl contract verlengd gekregen. Ze heeft een klein rolletje gehad in zowel One Tree Hill en Gossip Girl. Ook is ze een veel geziene gast op feesten. Caridee is dus flink bezig met haar modellendroom na te jagen en geniet ondertussen van feesten en tv-rolletjes.

Winnares seizoen 8: Jaslene Gonzalez

Deze in Puerto Rico geboren dame is voor ons de meest recente winnares. Na de show heeft Jaslene het erg goed gedaan. Ze heeft op de covers gestaan van o.a Latina en Time Out.  Ze heeft al op 2 Billboards op Times Square gestaan. Ze heeft op de catwalk gelopen voor zowel Miami Swim ’08 Fashion week, als voor New York’s Fashion week Spring/Summer 2008, als voor Fall/Winter 2008/2009. Daar liep ze voor o.a Ashley page en Armani Exchange. De latino gemeenschap in Amerika is erg trots op haar, ze was Latina Magazine’s Latina Of The Year, ze was eregast op de Puerto Rican day Parade en ze werd geëerd op de 1st Annual Chicago Latino Fashion Week. Ook is ze het gezicht voor de Love Is Not Abuse campagne, die strijd tegen gewelddadige relaties. Jaslene doet het dus ontzettend goed als model en richt zich ook puur daarop.

door Arancha