Celebs

Hoe de topmodellen zijn ontdekt

Dé grote modellen van nu zijn natuurlijk niet zomaar model geworden. Ze zijn ontdekt (ja, echt op straat) of hebben zelf foto’s opgestuurd. Benieuwd hoe de topmodels of this moment zijn begonnen?

De bloedmooie Heidi Klum zag op haar 18e een advertentie in een tijdschrift (“Petra” om precies te zijn) voor een ‘Model 92’ wedstrijd. Ze schreef zich in en juist, ze won.

Adriana Lima is ontdekt toen ze aan het shoppen was op haar 13e. Dat is makkelijk! Vervolgens won ze op 15 jarige leeftijd Brazil’s Ford Supermodel of the World Search. Vanaf dat moment is het balletje gaan rollen…

Ook Lily is op straat ontdekt in Camden. Het regende en ze was door en door nat, maar de vertegenwoordiger van Select Models stond erop dat ze meeging naar de selectie. Dat wil ik ook, er geweldig uitzien terwijl de regen met bakken uit de lucht valt…

Karlie Kloss liep een show in St. Louis op haar dertiende. Het was een benefietshow voor een goed doel. Maar wat ze niet wist: er waren scouts van Elite en Mother Model Management aanwezig! Jeff en Mary Clarke van MMG ontdekten haar tijdens de benefietshow en wisten meteen dat zij een groot topmodel kon en moest worden. En dus hielden ze haar twee jaar ‘in de gaten’ en op haar vijftiende werd ze gevraagd.

Onze Nederlandse trots Doutzen Kroes is op een minder glamourous manier begonnen. Zij stuurde gewoon foto’s op naar modellenbureau Paparazzi en daar viel ze in de smaak…

Op haar veertiende werd Gisele Bündchen ontdekt. Terwijl ze bij een McDonald’s in Brazilië een Big Mac aan het eten was… Sommige mensen zien er blijkbaar altijd bloedmooi uit.

Stel je voor. Je zit te eten in een restaurant (bijvoorbeeld in… Moskou) als Liv Tyler (Ja! Dé Liv Tyler!) naar je toe komt lopen met de vraag of je al model bent. Dat ben je nog niet, maar een paar weken later sta je wel op dé catwalks tijdens de fashion week… Lijkt een sprookje, maar dit overkwam Irina Kulikova.

Onze Nederlandse Bette Franke werd ontdekt toen ze aan het shoppen was (met mams) in Amsterdam op haar veertiende, door modellenbureau Wilma Wakker

.

Jessica Stam was lekker koffie aan het drinken in een coffeeshop, op de weg naar huis van een pretpark, toen Michèle Miller (van International Model Management Agency) haar aansprak. Dat is dan wel het laatste wat je verwacht, iemand die vraagt of je model wil worden!

Sasha Pivovarova was al een tijdje bezig met shoots voor zichzelf. Een vriend van Sasha nam de foto’s, en zij poseerde. Ze wist dat ze iets bijzonders had en besloot vastberaden om de foto’s op te sturen naar IMG. Vanaf toen veranderde haar leven: van een kunstgeschiedenisstudent naar topmodel.

door onze redactrice Cynthia