Celebs

Kate Moss zet de trend

Kate Moss is niet alleen een stijlicoon, maar ook een trendsetter. Als Kate iets draagt, volgen zelfs andere celebs haar voorbeeld. Maar zodra anderen het door hebben, is Kate alweer op naar de volgende trend. Dus welke items heeft Kate zoal populair gemaakt?

Het piratensjaaltje van Alexander McQueen:

Kate droeg dit doodshoofd sjaaltje (“Skull Scarf” genoemd) niet alleen om haar hals, maar ook als riem en aan haar tas. Sterren als Sienna Miller, Nicole Richie en Lindsay Lohan volgden al snel. Daarna droegen de fans van alle dames het en pikten warenhuizen het op. En een trend is gezet! Volgens een woordvoerder van Alexander McQueen hadden ze er, na Kate’s verschijning ermee, duizenden van verkocht.

Uggs

Uggs waren een tijdje in en gingen na een paar maanden geruisloos weer uit beeld. Totdat Kate ze weer begon te dragen. Meteen werden ze weer populair. In Engeland steeg de verkoop met 86% nadat Kate gezien werd met haar Uggs!

Hunter laarzen

De Hunter laarzen werden nooit gezien als fashionable. Het was meer voor mensen die buiten op het land werkten of als regenlaarzen. Totdat Kate ze begon te dragen. Vooral op muziekfestivals waar ze met vriend Pete Doherty heenging, droeg ze ze graag. Nadat Kate ermee gezien werd, steeg de verkoop zo snel dat er een wachtlijst werd geopend.

Spijkershorts

Kate wordt aangewezen als degene die denim shorts weer populair heeft gemaakt. Vooral in de zomer liep ze er geregeld mee. Als het kouder werd deed ze er een panty onder. Al snel volgden andere sterren haar en zag je de shorts regelmatig voorbij komen.

Superdrug tas

Een van de redenen dat Kate’s stijl zo vaak wordt gekopieerd, is dat het niet duur hoeft te zijn. Zoals deze tas van de Engelse drogisterij Superdrug, die maar € 4,44 kost. De tas werd een hit nadat Kate ermee was gespot en de verkoop vertienvoudigde.

Van skinny jeans naar high waisted

Kate woonde zo ongeveer in haar skinny jeans. Tot ieders verbazing werd de ‘wortelbroek’ dan ook weer erg populair. Maar toen iedereen aan de skinny jeans was, was Kate er al weer klaar mee. Ze werd gezien in een compleet andere spijkerbroek met een hoge taille en wijde pijpen. Meteen werden die populair verklaard en liepen andere sterren erin.

door onze redactrice Arancha