Celebs

Lara Stone

Lara is hét model van nu. De Franse Vogue heeft afgelopen februari zelfs een hele editie aan haar gewijd! Laten we eens kijken wie Lara Stone eigenlijk is.

Lara heeft een Nederlandse moeder en een Britse vader (vandaar haar Engelse achternaam) en is opgegroeid in Mierlo. Als vijftienjarige deed ze mee aan de Elite Model Look Contest in Parijs, maar won die niet. Toch was Elite onder de indruk van haar en kreeg ze een contract. Maar haar carrière ging langzaam. Totdat ze in 2006 bij IMG tekende. In dat jaar opende ze de show voor Givenchy, noemde style.com haar een ‘rising star’ en werd ze de favoriet van de Franse Vogue. Carine Roitfeld van de Franse Vogue zei dan ook over haar: ‘Soms raakt een meisje je gewoon’. Ze heeft sindsdien campagnes gedaan voor onder andere Calvin Klein Jeans (waar ze het stokje overnam van Kate Moss), Just Cavalli, Sisley en Jean Paul Gaultier. Ook stond ze op de cover van Vogue’s over de hele wereld en meerdere Elle’s. Het hoogtepunt was natuurlijk dat de Franse Vogue afgelopen februari een editie met alleen maar Lara had. Zij was het enige model in het hele blad!

En dat voor een model dat voller is vergeleken met de meeste modellen tegenwoordig en bekend staat om haar wiebelige loopje op de catwalk. Ze heeft namelijk een veel kleinere schoenenmaat dan de standaardmaat die bij de shows gebruikt wordt, waardoor ze wat wiebelt. Je kunt haar bovendien herkennen aan het spleetje tussen haar voortanden, die volgens Lara in Frankrijk staat voor geluk. Nou, in haar carrière heeft het haar zeker geluk gebracht!

Dé Franse Vogue van februari waarop staat: Een ster is geboren.

Andere covers:

Op de cover van W samen met Kate Moss en Daria Werbowy

Op de cover van I-D, waarvan men de quote op de voorkant nogal ‘gewaagd’ vond.

Campagnes:

Op de catwalk:

Anna Sui herfst ‘09

Stella McCartney lente ‘09

Victoria’s Secret ‘08

Lara die valt tijdens een show van Karl Lagerfeld. Oeps!

door onze redactrice Arancha