Celebs

Melodie Monrose

Je kent haar misschien nog niet, maar watch out for Melodie Monrose. De beauty die op het eiland Martinique is opgegroeid, was nietsvermoedend een boek op het srrand aan het lezen toen ze ontdekt werd door een modellenscout.Voor ze het wist ging ze langs bij modellenbureaus om gecast te worden voor shows tijdens Fashion Week. Het begin van een succesvolle carrière…

melodie monrose

Tijdens een show van Badgley Mischka.

melodie monrose

Melodie in de show van Emilio Pucci.

Op de valreep kreeg ze een plaatsje in het slot van de show van Vena Cava, ondanks dat ze last minute gescout werd. Zo ging het balletje rollen. Nog geen week later was zij geboekt voor Marc Jacobs, DKNY, Rag & Bone en Jason Wu in New York. Het circus ging in volle vaart door. De volgende stop voor Melodie was modestad Milaan!

Eenmaal in Milaan aangekomen stroomden de boekingen voor Prada, Missoni, Bottega Veneta en Gucci binnen. Als laatste heeft Melodie tijdens Fashion Week in Parijs shows gelopen voor Yves Saint Laurent en Valentino.

Het zal je maar overkomen, onverwachts ontdekt worden door een scout en nog geen dag later in het vliegtuig onderweg naar New York en andere modesteden.

melodie monrose

Maar wie is Melodie Monrose?

Familie
Als kind was Melodie een heel stil en verlegen meisje, en verborg ze haar gezicht altijd in een interessant boek. Haar moeder is lerares en daardoor vond zij het leuk om te leren en te lezen. Ook heeft ze een oudere broer met wie ze goed omgaat en haar familie steunt haar volledig in dit nieuwe modellenavontuur.

Vrije tijd
In haar vrije tijd, vooral nu deze zo schaars is, probeert ze zoveel mogelijk met vrienden af te spreken en vind ze het leuk nieuwe restaurants te ontdekken. Ook mag winkelen met vrienden niet ontbreken en kijkt ze graag films, vooral die van Pedro Almodovar. Naar eigen zeggen is ze heel saai. Ze gaat vaak naar musea en vindt uitgaan lang niet zo spectaculair.

Rolmodel
Ze heeft bewondering voor model/actrice Noémie Lenoir. Telkens als ze haar ziet denkt ze ‘Wow, wat is zij leuk’. Misschien omdat zij, net als Melodie, opgegroeid is op een Franstalig eiland? Naast Noémie is zij ook fan van het model Coco Rocha. ‘Ze is mooi om naar te kijken, naar haar uitstraling en haar houding over de catwalk. Ze heeft mij geleerd een beter model te zijn’, aldus Melodie.

melodie monrose model

Muziek
Een favoriet van Melodie blijft ‘’Empire State of Mind’’, van Jay-Z en Alicia Keys. ‘Het is waar, New York is de place to be. Daar komen dromen uit. Ik hou van die stad!’, licht Melodie toe.

Legende
‘Marilyn Monroe, want zij staat voor glamour en vrouwelijkheid. Een legende!’

Wat weten weinig mensen over Melodie?
‘Als kind droomde ik ervan om ontwerpster te worden. Ik droomde ervan om de volgende en vrouwelijke versie van Karl Lagerfeld te worden. Die droom gaf ik al vroeg op, omdat mijn omgeving zei dat het niet mogelijk was. Nu besef ik dat je over veel creativiteit moet beschikken wil je een goede ontwerpster worden. Wie weet… als mijn dagen als model voorbij zijn? Ik bevind mij in ieder geval al in de juiste branche’, aldus Melodie.

Zou jij graag een succesvol model willen zijn, a la Melodie?

Bron: Nymag.com. Foto’s: Thefashionspot.com

Door Marjolein