Celebs

Nederlands nieuwste catwalktrots: Daphne Groeneveld

Zestien jaar oud en nu al zo’n beetje iedere modeshow gelopen die er ook maar een klein beetje toe doet. Daphne Groeneveld is booming! En niet alleen op de catwalk, heb je de Versace voor H&M advertenties al gezien? Dat meisje met die volle lippen, dat is dus Daphne.

Daphne werd op 24 december 1994 geboren in Leiderdorp en werd bijna drie jaar geleden door haar modellenbureau gescout terwijl ze aan het winkelen was met haar moeder.

Haar eerste shows liep ze in februari 2010, maar haar echte grote doorbraak kwam bijna een jaar later. Toen Vogue Paris haar op de cover zette van het december 2010 nummer. En na de shows in februari 2011… toen was het duidelijk dat er een nieuw Nederlands TOPmodel was opgestaan.

Daphne liep onder andere shows voor Chanel, Dolce & Gabbana, Missoni, Louis Vuitton, Pucci, Etro, Versace, D&G, Prada, Gucci, Marc Jacobs en ja, heb je even? Ze kreeg dansles van Madonna voor een TV-reclame van Miu Miu. Ze deed campagnes voor Givenchy en Louis Vuitton, stond op de cover van onder andere LOVE Magazine, Vogue Japan en Paris, en V Magazine en rekent collega topmodellen Lindsey Wixson en Hailey Clauson tot haar beste vriendinnen.

En wij vinden haar prachtig.

Daphne Groeneveld

Daphne Groeneveld

Daphne Groeneveld

DE doorbraak, op de cover van Vogue Paris

Daphne Groeneveld

Daphne Groeneveld

Daphne voor Versace/H&M

Daphne Groeneveld

En nog een mooi H&M plaatje

Daphne Groeneveld

Daphne (links) voor Louis Vuitton (F/W 2011)

Daphne Groeneveld

Daphne op de catwalk voor Calvin Klein

Daphne Groeneveld

Daphne voor Chanel F/W 2011

Wat vinden jullie van Daphne? Zou ze het in zich hebben in de voetsporen van Lara en Doutzen te treden?

Door Annemerel