Celebs

De eerste New York Fashion Week van Romee Strijd

Het Nederlandse model Romee Strijd moest wachten tot ze zestien was voordat ze eindelijk de catwalk op mocht. In juli werd ze zestien, in september liep ze al grote shows in Milaan en Parijs en ze heeft net haar eerste New York Fashion Week er op zitten. Het Amerikaanse Womens Wear Daily sprak haar voor een super leuk interview!

Romee Strijd

De zestienjarige Romee Strijd heeft net de New York Fashion Week er op zitten, maar dit is nog maar het begin van de modemaand.

De shows in New York zijn over, hoe voel je je?
Een beetje moe, maar verder goed. Ik houd ervan om in New York te zijn. Als ik over straat loop kijk ik overal mijn ogen uit. Ik wil alles tot me nemen. Ik verblijf in Brooklyn, het is zo leuk om een compleet andere kant van New York te zien, het rustige gedeelte.

Brooklyn is een lange reis, heb je al je shows en castings op tijd gehaald?
We hadden een auto, thank God! Maar het is een lange rit. De chauffeur haalde me meestal rond zes uur op, wat betekende dat ik om half vijf ‘s ochtends op moest.

Romee Strijd

Romee in de super populaire Isabel Marant sneakers waar zo ongeveer ieder model tussen de shows door op gespot werd

Dit was je eerste New York Fashion Week, maar je hebt al veel andere shows gelopen.
Ja, maar ik was nog steeds erg nerveus. Het voelt net alsof je straks misschien vergeet hoe je normaal moet lopen. Mijn eerste show was voor Burberry in Londen, ik had daarvoor alleen shows gedaan in Nederland. Dat is heel anders, veel kleiner. Ik weet nog, tijdens de repetities voor de Burberry show liep iedereen zo snel, dat deden we niet in Nederland!

Wat was je favoriete look op de New York runway?
Ik hield van de look van Rag & Bone en de super gave laarzen. Bij J Mendel mocht ik een prachtige jurk dragen en het bont van Michael Kors was geweldig.. Ik kan niet kiezen.

Romee Strijd

Romee in een van haar favoriete NYFW outfits bij de show van Rag & Bone

Was er iets dat lastig te dragen was?
Nee, maar voordat Edun begon brak mijn hak af terwijl we allemaal in de rij stonden. Ik was het zesde model dat op moest en de show ging bijna beginnen. Ik wist niet wat ik moest doen en raakte in paniek. Maar ze gaven me snel nieuwe schoenen, echt precies voordat ik de catwalk op moest.

En wat ga je nu doen?
Een acht uur durende vlucht naar Londen. De meeste mensen kijken daar niet naar uit na de laatste dagen. Ik ben juist zo blij dat ik eindelijk lekker kan slapen en films kan kijken acht uur lang. Na Londen ga ik naar Milaan en Parijs.

Romee Strijd

Romee tijdens de show van Vera Wang

Voor welke Europese designers zou jij graag willen lopen?
Ik hou van Isabel Marant en ik heb vorig seizoen voor haar gelopen, dus ik hoop dat ik dit keer weer mag. En I LOVE Louis Vuitton. Daar liep ik vorig seizoen ook voor. Vuitton is gewoon zo chic.

Was het hele gebeuren tijdens de Louis Vuitton show niet super intimiderend?
De carrousel zag er zo gaaf uit, maar tijdens de repetities moesten we zo elegant van het paard afstappen. Ik was één van de laatste, dus ik ging heel vaak heen en weer, ik was een klein beetje draaierig en het was lastig om precies te zien waar ik nu moest lopen. De choreograaf zei ‘heb je hem? OK, het is hartstikke simpel". Ik was zo bang dat ik het zou verpesten.

romee strijd

Romee Strijd

Romee opende de show van Marchesa

Wat ga je doen als het modeseizoen is afgelopen?
Naar huis, m’n vrienden zien, mijn vriendje.. Er wordt geschaatst op de grachten van Amsterdam. Ik wil dat doen en thee drinken en films kijken. Gewoon chillen.

Helaas voor Romee zal dat een binnenbaan worden! Binnenkort meer over deze Hollandse beauty! Kende jij Romee Strijd al?

Bron: WWD

Door Annemerel