News

Stijliconen van toen: Audrey Hepburn

Als je aan stijliconen van dit moment vraagt wie hún grote stijlicoon (van vroeger) is, dikke kans dat ze "Audrey Hepburn" zeggen! Logisch, want de stijl van deze actrice was super elegant…

Biografie

Misschien wist je het niet, maar Audrey werd geboren in Brussel en was een dochter van een Britse vader (een rijke bankier) en een Nederlandse moeder! Ze ging naar kostscholen in Nederland en Engeland. Ze woonde zelfs een tijdje met haar moeder in Arnhem, ten tijde van de oorlog.
Na de Tweede Wereldoorlog speelde ze een aantal filmrolletjes, onder andere in de Nederlandse film Nederlands in zeven lessen uit 1948. Daarna verhuisde ze naar Londen en werkte als model en soms ook nog als actrice.
Ze speelde daarna in succesvolle producties als "Breakfast at Tiffany’s" (waar de meeste mensen haar van kennen) en "My Fair Lady". Ze speelde tegen ‘de grootten der aarde’ als Fred Astaire, Humphrey Bogart en Sean Connery.
Later, zo in de jaren zeventig, ging ze minder acteren en veel vrijwilligers werk doen. Zo werkte ze voor het United Nations Children’s Fund en Unicef. In 1993 overleed ze aan darmkanker in Zwitserland.

Haar stijl…

Natuurlijk zijn dé karakteristieke stijlkenmerken van Audrey het zwart & wit, de elegante zwarte jurk, de parelketting en het opgestoken haar (met vaak een korte pony). En ook de zwarte eyeliner en de Wayfarer-zonnebril mogen niet ontbreken!

Okee, deze stijl is nogal stijfjes om zo te dragen naar school. Maar combineer het met jongere en stoerdere dingen en het kan prima! En je kunt deze look natuurlijk bewaren voor een stijlvol feestje…

Audrey’s stijl nu in de winkel te koop…