News

Wat is er gebeurd met… Sarah & Freddie?

Sarah Michelle Gellar en Freddie Prinze Jr. waren ooit hét koppel. Zij was bekend van Buffy The Vampire Slayer en een aantal hitfilms. Hij was bekend als tieneridool door films als She’s All That.

Samen waren ze dus een gouden duo met een grote aanhang fans. Maar gaandeweg zijn we ze uit het oog verloren. We zagen ze amper in films of tijdschriften en de aanhang fans werd minder. Dus rest de vraag: wat is er met ze gebeurd?

Sarah Michelle Gellar

Toen: Deze van nature brunette acteert al vanaf haar vierde. Ze speelde zelfs de jonge Jackie O. in een film over haar leven. Maar we kennen haar natuurlijk van Buffy The Vampire Slayer. De serie was gebaseerd op een geflopte film, maar werd waanzinnig populair. Hoewel Sarah het een goede serie vond, was ze het absoluut niet eens met seizoen 6. Daarin had Buffy een depressieve periode en ze vond dat niet bij het personage passen. Vlak daarna kwam er dan ook een einde aan de serie. Tijdens Buffy ging Sarah’s filmcarrière ook goed. Ze speelde in horror films als I Know What You Did Last Summer. Daarna zat ze in een paar geflopte films, maar dat maakte ze weer goed met het grote succes van Cruel Intentions. Je hebt haar misschien ook voorbij zien komen in een aflevering van Sex And The City. Sarah was tijdens Buffy dus op haar hoogtepunt. Bovendien heeft ze ook nog een man overgehouden aan I Know What You Did Last Summer, hoewel ze altijd zei geen relatie met een acteur te willen. Op die set ontmoette ze Freddie Prinze Jr. met wie ze in 2002 trouwde.

Daarna: Na haar vertrek uit Buffy speelde ze samen met Freddie in twee Scooby Doo films. De films kregen slechte kritieken, maar deden het goed. Maar het echte succes kwam weer terug met The Grudge. Sarah was toen een cliënt van het prestigieuze William Morris Agency. Maar ging daar boos weg, toen de baas daarvan in een krant zei dat Sarah eerst niks meer was, maar door The Grudge misschien weer een ster kon worden. Na een kleine rol in The Grudge 2, speelde ze in vier films die allemaal flopte. Ook sprak ze stemmetjes in voor tekenfilms. De nieuwe film Posession waar ze in speelt zou eerst in 2007, toen in 2008 en nu pas in 2009 uitkomen. Dat is nooit een goed teken. Ze neemt op dit moment de film Veronica Decides To Die op, waarin ze Kate Bosworth vervangt. Ondanks dat er in 2006 geruchten waren dat ze apart woonden en zouden gaan scheidden, is ze nog steeds getrouwd met Freddie. In 2007 heeft ze zelfs officieel zijn achternaam aangenomen. Hoewel ze geen succes meer heeft gehad sinds The Grudge in 2004, was ze vorig jaar wel Woman Of The Year volgens het blad Maxim.

Freddie Prinze Jr.

Toen: Als zoon van een half Puertoricaanse acteur, die zelfmoord pleegde toen Freddie pas tien maanden was, wist Freddie al snel wat hij wilde worden. Drie jaar na zijn aankomst in Hollywood speelde hij in zijn grote doorbraak I Know What You Did Last Summer. Meteen gevolgd door I Still Know What You Did Last Summer. Hij werd al snel een groot tieneridool. Dat werd nog eens versterkt door zijn hoofdrol in de tienerfilm She’s All That, die het ontzettend goed deed. Hij was niet weg te slaan uit tijdschriften en lijstjes van de mooiste mensen. Adam Brody heeft zelfs gezegd dat Freddie de reden was dat hij acteur wilde worden. Hij zag zijn succes en dacht: ‘dat kan ik ook’. In de jaren daarna speelde Freddie in vijf films, zoals Down to You en Head Over Heels, die het redelijk deden. Maar niet zo goed als zijn vorige successen. Hij trouwde in 2002 met Sarah die hij op de set van I Know What You Did Last Summer ontmoette.

Daarna: Er heerste volgens sommige mensen een ‘Freddie moeheid’, hij was overal en mensen hadden een beetje genoeg van hem. Freddie besloot het wat rustiger aan te doen. Hij speelde samen met Sarah in twee Scooby Doo films, wat hij eigenlijk niet wilde, maar Sarah had hem overgehaald. Daarna had hij een paar kleine rolletjes. Zoals een gastrol in een aflevering van Friends, The One With The Male Nanny, waar hij veel goede kritieken over kreeg. In die tijd mocht hij voor zijn vader een ster op de Hollywood Walk Of Fame leggen, iets waar hij heel blij mee was. In 2006 begon hij vol goede moed aan een eigen serie, genaamd Freddie. De serie was gebaseerd op zijn eigen leven en was ook hier in Nederland te zien. Helaas werd de serie na één seizoen al gestopt. Daarna heeft hij in drie geflopte films gespeeld en heeft ook hij stemmen ingesproken. Er staan nog geen films voor hem op de planning voor komende tijd. Hij is ondanks de geruchten wel nog steeds gelukkig met Sarah, hoewel ze graag uit de spotlights blijven.

Door Arancha