News

Goop

Goop is misschien een rare naam voor een site, maar niet voor een vrouw die wereldberoemd is en haar dochter Apple heeft genoemd. Het is namelijk de site van Gwyneth Paltrow en Goop is haar bijnaam!

In september 2008 startte Gwyneth de site. Over de reden zegt ze tegen de USA Today: ‘Ik heb dit geweldige, gezegende, soms moeilijke, erg gelukkige, unieke leven. En ik heb over de hele wereld gereisd en gewerkt en in verschillende steden gewoond. Dus ik heb allerlei informatie verzameld. Ik ben degene die mijn vriendinnen vaak bellen voor allerlei adviezen.’ Wat ze precies met de site wilde, wist ze nog niet zeker: ‘Ik wist niet echt waar ik heen wilde toen ik ermee begon. Ik dacht als ik het leven van één vrouw positief kan beïnvloeden, dan was het het proberen waard.’

De site is in een aantal categorieën verdeeld: Make, Go, Get, Do, Be en See. Gwyneth schrijft alle stukjes zelf en soms zijn er gastschrijvers. Er is ook een wekelijkse nieuwsbrief, waarin Gwyneth al over persoonlijke dingen als de dood van haar vader en het opvoeden van haar kinderen heeft geschreven.

Er is veel commentaar op de site geweest. Het zou volgens sommige simpel, zelfs bijna kinderlijk zijn. Volgens anderen is het arrogant, alsof ze boven andere mensen staat. Gwyneth zelf schenkt geen aandacht aan de ‘haters’. Mensen die kritiek op de site hebben ‘snappen het niet, want als ze dat wel deden, zouden ze het leuk vinden’, zegt Gwyneth.

Leuk om te lezen op Goop zijn: Go, waar ze je tips geeft over waar je heen kunt gaan als je bijvoorbeeld in Parijs of New York bent. Bij Get geeft ze modetips en aangezien Gwyneth een behoorlijke fashion insider is, is dat leuk om te lezen. Bij Be gaat het om het innerlijk en al bij de eerste nieuwsbrief stelde ze vragen aan Deepak Chopra, het hoofd van het Kaballah centrum en andere hoogstaande personen. Tja, dat is dan weer het voordeel van Gwyneth Paltrow zijn. Of je geïnteresseerd bent in haar favoriete sporten (Do), films en boeken (See) of recepten (Make) is ieder voor zich.

Laatst was er wat controversie over een stukje dat ze bij Be had geplaatst. Het ging over een oude vriendin, of frenemy zoals ze haar noemt, die haar graag pijn bleek te doen. Nadat ze niet meer met haar omging gebeurde er iets naars en beschamends bij die vriendin, waardoor Gwyneth zich stiekem goed voelde. Volgens een aantal tijdschriften en blogs ging dat over niemand minder dan Winona Ryder! Zo kom je nog eens wat te weten.

door onze redactrice Arancha