News

Wat is er gebeurd met de cast van Friends?

De serie Friends kennen we natuurlijk allemaal. Het is misschien wel de populairste komedieserie ooit en is ook mijn persoonlijke favoriet. De serie duurde van 1994 tot 2004 en vijf jaar later zijn ook de herhalingen nog steeds populair. De cast was tijdens de serie op het hoogtepunt van hun roem en kreeg in de laatste twee seizoenen wel één miljoen dollar per aflevering. Maar waar zijn ze nu en wat hebben ze de afgelopen vijf jaar gedaan?

Courtney Cox

Hoewel de schrijvers Courtney voor de rol van Rachel wilden, wilde Courtney Monica spelen. Na haar auditie waren de schrijvers overtuigd en werd ze gecast. Raar genoeg, is ze de enige van de cast die nooit genomineerd is voor een Emmy Award.
Na Friends is haar de rol van Susan Mayer in Desperate Housewives aangeboden, die ze door haar zwangerschap moest afwijzen. Ze heeft zich in die tijd vooral gericht op haar familie en vertelde een paar jaar later dat ze na de geboorte van haar dochter leed aan een postnatale depressie. Ze speelde in een paar minder bekende films, tot ze in 2007 met haar eigen serie Dirt kwam. Na een jaar werd de serie van de buis gehaald. In 2008 speelde ze in twee films, waaronder Bedtime Stories met Adam Sandler, die het goed deed. Dit jaar is ze vooral bezig met de nieuwe serie Cougar Town. Een Cougar is een Poema, maar ook een Amerikaanse uitdrukking voor vrouwen boven de veertig die achter jonge mannen aan gaan. Ook gaat de roddel dat ze zal spelen in een vierde film van Scream, aangezien ze ook in de eerste drie films zat.
Ze is nog steeds getrouwd met David Arquette en ze hebben samen een dochter, genaamd Coco.

David Schwimmer

De schrijvers hadden het personage van Ross speciaal voor David geschreven. In eerste instantie heeft hij de rol afgewezen. Maar toen hij hoorde dat het een ensemble cast (waarbij het om de interactie tussen een groep gaat) zou zijn, iets waar hij een passie voor had, heeft hij de rol aangenomen.
Tijdens Friends regisseerde hij al een paar afleveringen en nog steeds regisseert hij regelmatig. Hij heeft naast in een paar minder bekende films, ook rollen gespeeld in het theater. Bovendien sprak hij de rol in van de giraffe in de Madagascar films. Hij is nu klaar met het regisseren van delen van Little Britain USA en staat gepland om een stem in te spreken in de film Rapunzel. Bovendien zet David zich veel in voor goede doelen. Hij is bijvoorbeeld een van de directeuren van het Rape Treatment Center in Santa Monica, dat gespecialiseerd is in het helpen van slachtoffers van verkrachting. Hij zet zich ook in tegen racisme, kindermisbruik en voor vrouwenrechten.
Hij heeft een relatie met de Britse Zoe Buckman.

Lisa Kudrow

Lisa speelde éérst Phoebe’s tweelingzus Ursula Buffay in de serie Mad About You. Toen ze gecast werd in Friends, die direct na Mad About You op tv kwam, bedachten de makers dat het leuk zou zijn als Phoebe en Ursula tweelingzussen waren. Lisa is het meest genomineerd voor Emmy Awards van alle leden van de cast.
Haar filmcarrière tijdens Friends, ze speelde onder andere in Romy en Michele’s High School Reunion en Analyze This, was succesvoller dan die erna. Ze kreeg na Friends een eigen serie genaamd the Comeback, maar die duurde maar dertien afleveringen. Tussen een paar kleine rolletjes in series en onbekende films door, speelde ze wel in de succesvolle film P.S I Love You. Nu is ze de Amerikaanse versie van de serie Who Do You Think You Are? aan het produceren.  Daarin zullen zij en andere celebs zoals Sarah Jessica Parker, op zoek gaan naar hun stamboom. Voor 2009 staan bovendien nog twee films in de planning.
Ze is getrouwd met Michael Stern en ze hebben samen een zoon, Julian.

Matt LeBlanc

De schrijvers wilden Matt LeBlanc eigenlijk helemaal niet, maar het productiebedrijf wel. Dus moésten ze hem aannemen. Joey was ook niet bedoeld als ‘dommig’, dat is een draai die Matt eraan gaf. Trouwens: toen de schrijvers de serie bedachten, zagen ze Monica en Joey samen. Dat veranderde toen de scripts werden geschreven.
Matt kreeg zijn eigen spin-off serie Joey. Hoewel die in het begin goed werd ontvangen, is de serie na twee seizoenen toch van de buis gehaald. Sean Hayes die Jack speelde in Will&Grace zou eigenlijk ook een spin-off krijgen, maar besloot het niet te doen toen hij zag wat er met de serie Joey was gebeurd. Matt heeft ondertussen een eigen productiebedrijf en heeft verder niet meer in films of series gespeeld.
De serie Joey heeft toch nog voor heel wat verandering in Matt’s leven gezorgd. Hij was al jaren samen met Missy McKnight, waarmee hij een dochter had, toen hij de scheiding aanvroeg. Hij bleek een relatie te hebben met zijn Joey tegenspeelster Andrea Anders, die Alex speelde. Ze zijn nog steeds samen.   

Jennifer Aniston

Jennifer zou eigenlijk auditie doen voor Monica. Maar toen Courtney de rol kreeg, ging Jennifer voor Rachel. Matt LeBlanc heeft toegegeven dat hij in de begindagen van Friends verliefd op haar was.
Jennifer is de succesvolste Friend, ze had tijdens Friends al een goedlopende filmcarrière. Ze speelde in films als The Object Of My Affection en Bruce Almighty. Na Friends speelde ze in vele films, waarvan de succesvolste The Break-Up was. Ze speelde ook in een aflevering van Dirt, de serie van goede vriendin Courtney Cox, waarin ze met Courtney’s personage zoende. Vorig jaar was ze in de succesvolle film Marley&Me te zien en dit jaar in He’s Just Not That Into You. Voor 2009 staan er nog twee films op de planning. Ook Jennifer is een groot fan van goede doelen. Zo helpt ze geld verzamelen voor een weeshuis in Tijuana en heeft ze een prijs gekregen voor haar inzet voor de acceptatie van homo-, bi- en transseksuelen.
Maar het is vooral Jennifer’s privé leven die veel aandacht heeft gehad. Na haar veelbesproken scheiding met Brad Pitt had ze relaties met Vince Vaughn en John Mayer. Nu is ze single.

Matthew Perry

De rol van Chandler was eerst aan een aantal andere acteurs aangeboden, die de rol afwezen. De schrijvers kenden Matthew, maar hij had al een rol in een andere serie. Omdat die serie wat opstart problemen had ging Matthew toch auditie doen en drie dagen later stond hij al op de set. Veel van Matthew’s opmerkingen en grappen werden trouwens gebruikt in Friends.
Na Friends heeft hij in een aantal tv films gezeten. Daarvan werd er één, The Ron Clark Story, zo goed ontvangen dat hij er een Emmy en Golden Globe nominatie voor kreeg. In 2006 begon hij aan de dramaserie Studio 60 On The Sunset Strip. Hoewel het goede kritieken kreeg, werd het na tweeëntwintig afleveringen van de buis gehaald. In 2008 maakte hij samen met een vriend een eigen serie, The End Of Steve. Hij heeft die niet alleen geschreven en geproduceerd, maar hij speelt ook de hoofdrol. De serie is tot nu toe nog niet opgepakt door een zender. Verder is hij nu te zien in 17 Again met Zac Efron.
Zover we weten is Matthew nog steeds single. Hij heeft alcoholproblemen gehad en is regelmatig in rehab geweest.

door onze redactrice Arancha