News

Bat For Lashes

Ken jij de zangeres Bat For Lashes al? Als je het betoverende nummer ‘Daniel’ hoort en de bijpassende videoclip ziet, weet je dat Bat For Lashes meer is dan een zangeres.

Niet alleen haar exotische uiterlijk, maar ook haar kledingstijl is hot hot hot en dat kan je alleen maar bevestigen als je haar foto’s ziet. Deze 29-jarige gaat door het leven als ‘Natasha Kahn’ en houdt zich naast het produceren van haar elektronische sprookjesmuziek ook bezig met het ontwerpen van grafische prints die worden gebruikt bij de design van haar albumhoezen of als print voor haar kleding. Ze haalt haar inspiratie uit de astrologie, mystiek en oude culturen. Ze is een soort ‘moderne hippie’ die doet denken aan een mysterieuze sprookjesprinses. Deze muze is zeker goed op weg met het beklimmen van de modeladder!

De outfits van Bat For Lashes spreken voor zich. Ze zijn zowel fantasierijk als compleet onvoorspelbaar. Ze combineert gouden hippiebandjes met vintagejeans, luipaardenjurkjes en oogverblindende bodyglitter en make-up. Ook pauwenveren, kant, opvallende jurkjes en sjaals en T-shirts met grafische prints zijn onderdeel van de vele outfits die Natasha ontwerpt en draagt tijdens haar shows.

Je zou kunnen zeggen dat ze iets weg heeft van Lilly Allen met haar grote ogen, wipneusje en ever-stylish-black-pony en net als haar durft zij echt alles te combineren. Een absoluut icoon dus voor de originele underground fashionista’s.

Voor haar nieuwste album ‘Two Suns’ heeft ze de kans gegrepen om haar alter-ego ‘Pearl’ te introduceren aan het grote publiek. Voor dit podiumpersonage zou ze een platinablonde pruik opzetten en gekleed in

Alexander McQueen-jurkjes de New Yorkse partydiva uithangen op het podium. Een stevig contrast dus tegenover haar andere spirituele, sprookjesachtige geaardheid.

Je kunt dus stellen dat Bat For Lashes bekroond kan worden tot een nieuwe it-girl in het paradijs der mode. Zelf kan je jouw eigen outfits ook die extra touch geven door je te laten inspireren door haar outfits. Maar vergeet nooit the golden rule: blijf jezelf en hou je eigen stijl!

Haar stijl

-Vintage jurkjes

-Grafische prints

-Pauwenveren

-Glitter en bodysparkles

-Goud

-Hippie-haarbandjes

-Zebra- of luipaardenprint

-Acid washed jeans

-Kant

Must hear and see

http://www.youtube.com/watch?v=00ZHah-c0hQ

Haar nieuwste single ‘Daniel’ uit het album ‘Two Suns’.

http://www.youtube.com/watch?v=RXS5DrJGvYo

Interview voor Nylon Magazine, een modetijdschrift om ‘U’ tegen te zeggen.

http://www.youtube.com/watch?v=n1wnOUH2jk8

Het favoriete nummer van Audrey Kitching, ‘What’s a girl to do’, uit haar vorige album ‘Fur And Gold’.

Door Angele