News

Julia Stegner

Julia Stegner is een groot internationaal topmodel. De 24-jarige Stegner heeft gewerkt voor grote labels en staat bekend om haar prachtige Vogue covers. Dit jaar werd ze het gezicht van Mercedes-Benz. Laten we eens kijken wie Julia Stegner is.

Julia groeide op in de Duitse stad München in een liefdevol gezin met veel liefde voor dieren. Zo woonde ze samen met haar oudere zus tussen veel honden en andere dieren waar ze gek op is. Haar vader werkte voor een groot Amerikaans bedrijf als sales manager en accountant. Negen jaar lang heeft Julia dansles gehad en toen ze nog maar een kind was werkte ze al als model en verscheen in commercials en catalogussen voor kinderen. Tijdens haar middelbare schooltijd speelde ze bij een basketbalclub.

Net voor haar vijftiende verjaardag werd Julia, terwijl ze het Oktoberfest aan het vieren was,  ontdekt door een talent scout uit München. Hoewel Julia eigenlijk plannen had om accountancy te gaan studeren koos ze er toch voor om na haar middelbare schooltijd naar Parijs te vertrekken voor een modellencarrière.

Haar eerste grote opdracht was voor Elle magazine en daarna raakte haar carrière in een stroomversnelling. Zo werkte ze onder meer voor Celine, Yves Saint Laurent, Dolce & Gabbana, Ralph Lauren, Dior, Versace, Hugo Boss, Chloé, Valentino, Victoria’s Secret, Maybelline en Gianfranco Ferré. Een indrukwekkend lijstje van opdrachtgevers.

Julia is op dit moment samen met Steven Pan. Hij werkt als assistent voor fotograaf Steven Meisel. De twee ontmoette elkaar op de ‘werkvloer’.

Alle roem lijkt Julia niet naar het hoofd gestegen. Ze gaat gewoon met de fiets naar haar werk. Een quote van Julia: ‘Blijf normaal en neem alles niet te serieus. En hou je vrienden en familie dichtbij je. Zonder hen zou het zoveel moeilijker zijn om dit werk te doen’.

Julia (hier nog maar 18 jaar oud) aan het begin van haar modellencarrière.

Julia’s eerste grote opdracht voor Elle (december 2002)

Voor Celine

Vogue cover in Valentino

Voor Victoria’s Secret

Met liefje Steven Pan

Op de catwalk:
Julia’s eigen stijl is vrouwelijk en simpel. Wat leuk is om te zien is dat ze vaker dezelfde items draagt maar dan weer in een andere combinatie.

door Anne van Laarhoven