News

Abigail Breslin

Misschien ken je Abigail wel van de film ”My Sisters Keeper”. Abigail Breslin is geboren in New York City op 14 april 1996 en is een Amerikaanse actrice en kindster.

Op tienjarige leeftijd werd ze al genomineerd voor de Academy Award, de BAFTA Award en de Satellite Award voor haar rol in Little Miss Sunshine. Abigail is goed op weg met haar acteercarrière!

Abigails filmdebuut was de film Signs uit 2002 en dit was meteen haar doorbraak. Na een aantal gastrollen te hebben gespeeld in diverse televisieseries, bouwde ze sinds 2004 al snel een CV met filmrollen op. Haar hoogtepunt kwam in de film Little Miss Sunshine uit 2006. De film kreeg meer dan veertig filmprijzen. In 2007 won ze de Young Artist Awards en in 2009 de Screen Actors Guild Award. In tegenstelling tot andere jonge kinderen van haar leeftijd die acteren, speelt Abigail regelmatig serieuzere rollen. In de film Raising Helen krijgt ze bijvoorbeeld te maken met het overlijden van haar moeder, in de film Keane met een schizofrene verwarde man en bij de film The Ultimate Gift lijdt ze aan een terminale ziekte.

In de film ”My Sisters Keeper” speelt ze de rol van Andromeda ‘Anna’ Fitzgerald. Anna heeft op dertienjarige leeftijd ontelbaar veel operaties, transfusies en injecties ondergaan om haar oudere zus Kate te helpen om tegen leukemie te vechten. Eigenlijk is Anna geboren als donor voor haar zus. Hierdoor houden haar ouders alleen nog maar meer van haar. Anna begint ondertussen te puberen en probeert wil ze weten hoe het leven als een normaal persoon is, zonder vast te zitten aan haar oudere zus. Ze klaagt daarom haar ouders aan over de rechten van haar eigen lichaam. Tijdens de rechtzaak gaat het alleen maar slechter met Kate en komen de ouders erachter dat Anna hen heeft aangeklaagd omdat Kate dood wil.

Haar vier jaar oudere broer (Spencer Breslin, zie foto hierboven) acteert ook al sinds zijn kleuterjaren. Hij speelde samen met Abigail in de film The Princess Dairies 2: Royal Engagement en in Raising Helen.

Vinden jullie haar leuk?

Door Shelley

Foto’s: forladiebyladies.com, aceshowbiz.com, newyorkkids.timeout.com