News

Celebs die diëten voor een rol

De vrouwelijke vormen van Scarlett Johansson zijn niet meer. Voor haar rol in Iron Man 2 zette ze zichzelf op een extreem dieet met weinig koolhydraten en véél sport. De actrice die we kennen als een sexy vrouw met de nodige rondingen hier en daar, speelt in de film de rol van Black Widow, een Russische spion. Hiervoor moest ze vaak een strakke lycra catsuit aan, dus moesten haar vrouwelijke rondingen eraan geloven. In Hollywood is het immers shock en horror als er ook maar een klein beetje vet te zien is. Wat jammer nou!

-

-

Miss Johansson is niet de enige die zichzelf op dieet zette voor een film. Heel wat celebs ontzegden zich al het lekkers om toch maar in size zero te passen. Zonde natuurlijk, want met wat billen en borsten is niets mis. Ook is het soms nog eens ontzettend gevaarlijk wat ze doen voor een rol.

Renée Zellweger

Voor haar rol in Bridget Jones Diary moest Renée Zellweger tien kilo aankomen. Daarvoor volgde ze naar eigen zeggen een ‘pizzadieet’. Gezond is anders! Natuurlijk moesten die kilo’s er daarna zo snel mogelijk weer af. Alsof dat niet genoeg was, speelde hetzelfde ritueel zich af voor het tweede deel van de film. Hoezo, jojo-effect?

-

-

Beyoncé

Hoewel Beyoncé altijd zegt trots te zijn op haar vormen, viel ze voor haar rol in Dreamgirls toch enkele kilo’s af in tien dagen tijd. Ze verving haar maaltijden hiervoor door ahornsiroop met water, citroen en cayennepeper. Geen wonder dat je dan afvalt, natuurlijk…. Ze zegt dan ook zelf dat ze deze ‘kuur’ aan niemand aanraadt én dat de kilo’s er meteen weer aanvlogen zodra ze weer normaal at.

-

-

Christian Bale

Het zijn niet altijd vrouwen die zich in het zweet werken voor een filmrol te bemachtigen. Deze acteur viel in 2004 maar liefst 29 kilo af voor zijn rol in The Machinist. Volgens geruchten at hij op een hele dag enkel een appel en een blikje tonijn; een heus crashdieet dus! ‘Ik was veel alleen. De verleidingen, de geuren en socializen met anderen gaat meestal gepaard met drinken of eten en ik wilde me niet laten verleiden,’ getuigde hij ooit in een interview. Wow, hoe een dieet je sociale leven kan verpesten…

-

-

Iedereen weet natuurlijk dat zulke diëten helemaal niet gezond zijn en zelfs gevaarlijk kunnen worden. Duizeligheid, een bleke huid, haaruitval en zelfs de dood kunnen erop volgen. En zeg nu zelf, deze celebrities hebben het toch helemaal niet nodig?! Ze zien er prachtig uit zoals ze zijn. Of om het met de woorden van Oprah Winfrey te zeggen: ‘Je bent niet gemaakt om te krimpen tot niets, maar om open te bloeien tot meer!’

Door Sabrina