News

Elle Fanning

Dakota Fanning kennen jullie vast wel. Maar Dakota Fanning is niet de enige telg uit de Fanning-familie die vroeg is begonnen met acteren. Maak kennis met de 12-jarige actrice Elle Fanning.

Elle werd geboren op 9 april, 1998 in Georgia. Op haar derde begint ze al met acteren: in de film I Am Sam. Daarna speelt ze rolletjes in Daddy Day Care, Babel en Déjà Vu.

In 2006 (wanneer ze 8 jaar oud is) krijgt Elle voor het eerst grotere rollen. Ze speelt bijvoorbeeld Emma Learner, de dochter van Joaquin Phoenix en Jennifer Connelly, in Reservation Road. In 2008 krijgt Elle de rol van de jongere Cate Blanchett in The Curious Case of Benjamin Button, en twee jaar later is Elle te zien in Somewhere, een film gemaakt door de bekende actrice en producer Sofia Coppola. De film wint de hoogste prijs tijdens het Venice Film Festival, de Golden Lion.

Op dit moment is Elle bezig met de opnames van de film We Bought a Zoo. Ze speelt de rol van Lily, een meisje van 13 dat illegaal in het restaurant van een dierentuin werkt en in de dierentuin woont samen met haar moeder (Scarlett Johansson).

Elle Fanning

Elle Fanning

Elle Fanning

Elle Fanning

Elle Fanning

Elle Fanning

Elle Fanning

Elle Fanning

Ook al is ze pas 12, Elle heeft al in 21 films gespeeld, en ze wordt steeds populairder. De fansites schieten als paddestoelen uit de grond en Elle krijgt constant filmrollen aangeboden.

Heb jij Elle al eens zien spelen?

Door Melissa Sluyter