News

Hoe is het nu met… ?

Sterren komen en gaan. Staan ze de ene dag in de roddelbladen, zijn ze de volgende dag helemaal not en ligt de paparazzi al lang bij een ander in de bosjes. Is er leven na de spotlights? In deze aflevering van ‘Hoe gaat het nu met…?’: zangeressen Dido en Geri Halliwell.

hoeishetnumet

Dido
“My tea’s gone cold, I’m wondering why I got out of bed at all. The morning rain clouds up my window and I can’t see at all …”. Dit zijn lyrics uit waarschijnlijk het bekendste nummer van Dido, Thank You. In 2000 gebruikte Eminem een gedeelte van dit nummer voor zijn eigen single Stan. Sindsdien ging de carriere van Dido Armstrong als een speer. In 2001 bracht ze haar eerste single Here With Me uit en vlak daarna het nummer dat Enimen gebruikte, Thank You. Ook haar eerste album No Angel ging enorm vaak over de toonbank.

Hierna kwamen onder andere nog de singles White Flag en Life for Rent, die je misschien nog wel kent.

hoeishetnumet

Maar na nog een paar singles en een album werd het wat stiller nadat Dido in 2005 een jaar rust wilde nemen.

Hoe is het nu met Dido?
Na 2005 maakte de zangeres weer een comeback en bracht ze in 2008 weer een nieuw album uit. “Ik vond het heel moeilijk om een jaar lang niet met muziek bezig te zijn, daarom ben ik maar nieuwe nummers gaan schrijven”, gaf Dido toe.

Ook deed ze mee aan de soundtrack van de films 127 Hours en Sex and the City 2 . Met het nummer If I Rise van de film 127 Hours werd ze dit jaar zelfs genomineerd voor een Oscar. Bij de uitreiking kon ze alleen niet aanwezig zijn, omdat Dido hoogzwanger was van haar eerste kind.

Sinds een paar maanden is het weer redelijk stil rondom de zangeres en is ze vooral bezig met misschien wel de zwaarste baan die er bestaat: moeder zijn.

hoeishetnumet

Geri Halliwell
Geri ken je vast nog wel van Spice Girls, waar zij ook wel Ginger Spice genoemd werd. Samen met haar 4 mede-Spicers scoorde ze hit na hit en was de hele wereld onder de indruk van hun girl power. In 1994 braken ze door met met “ I wanna, I wanna, I wanna, I wanna, I wanna really, really really wanna zigazig ha”, oftewel Wannabe.

hoeishetnumet

Voor Geri was de lol er na een tijdje af en daarom besloot ze om in 1998 te stoppen met de Spice Girls. Er wordt gezegd dat ze uit de band stapte vanwege een depressie en onenigheden binnen de groep.

Een jaar later kwam Geri alweer terug en startte ze een solocarrière, de eerste single van haar album Schizophonic was Look at me.

hoeishetnumet

Verder schreef ze nog het boek If Only, waarin Geri alles vertelt over hoe het leven als een Spice Girl nou werkelijk was.

Geri bracht nog meer singles uit, zoals de cover It’s raining Man die als soundtrack voor de film Bridget Jones Diary werd gebruikt.

hoeishetnumet

Geri met haar dochtertje Bluebell Madonna

In mei 2006 beviel Geri van een dochtertje die ze de naam Bluebell Madonna gaf. Bluebell komt van de bloem sneeuwklokje en Madonna van de zangeres Madonna. Geri staat ook wel bekend om haar beroemde vrienden zoals Elton John, George Michael en de vroegere Spice Girls die allemaal (behalve Mel B.) aanwezig waren bij de doop van haar dochtertje.

hoeishetnumet

In 2007 kwamen de Spice Girls zelfs nog even weer samen voor een reeks reünieconcerten.

Hoe is het nu met Geri Halliwell?
Sinds 1999 zet Geri zich in voor veel liefdadigheidsprojecten zoals de United Nations Population Fund, waar ze nu al een paar jaar ambassadrice van is, en Pink Ribbon. Daarnaast was ze in 2010 een tijdje jurlylid bij de Britse X Factor en lanceerde ze in 2011 haar eigen bikinicollectie.

hoeishetnumet

Geri in een bikini van haar eigen collectie

Sindsdien is het erg stil rondom Geri….

Wie wil jij zien in de volgende aflevering van ‘Hoe is het nu met… ?’

Bron/beeld: weheartit.com, didomusic.com, gerihalliwellofficial.com

Door Brenda

Must reads 👀