News

De echte Anna Wintour

Deze dame zit altijd front row bij fashionshows, kan modetalent maken of breken, is hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue en schijnt zo intimiderend te zijn dat zelfs haar personeel bang voor haar is. Maar is Anna Wintour wel echt zo?

echteannawintour

In de film The Devil Wears Prada zie je Miranda Priestly (gespeeld door Meryl Streep), hoofdredactrice van een groot modemagazine, als een ijskonijn die haar personeel voor zich laat rennen, zelfs in het weekend klusjes op laat knappen en totaal geen medelijden heeft met wie dan ook. Gewoon een verhaal zou je denken. Maar als je nagaat dat dit een verfilming van het gelijknamige boek is geschreven door Lauren Weisberger, ooit zelf assistent van Anna Wintour, ga je je afvragen of er toch geen kern van waarheid in zit.

echteannawintour

echteannawintour

Forbes magazine heeft een lijst gemaakt met de 100 machtigste vrouwen ter wereld. Anna staat in deze lijst op plek nummer 69. Tijd om naar het echte kantoor te gaan (dat ook nog eens exact lijkt op het kantoor in de film The Devil Wears Prada) om Anna eens stevig aan de tand te voelen wat betreft haar imago.

echteannawintour

In het interview voor Forbes magazine vertelt de hoofdredactrice dat ze totaal geen tiran is die haar personeel uitput en tot het uiterste drijft. Dit imago heeft ze vooral te denken aan de media. Kijk naar het fimpje voor the real Anna:

Is jouw gedachte nu veranderd of vind je haar nog steeds een ijskonijn?

Bron beeld: weheartit.com

Door Brenda