News

Anna Wintour en de Olsen Twins in QR

QR codes zijn de laatste tijd helemaal hot. In magazines zijn er altijd wel een paar te vinden en ook op de posters in bushokjes staat er vaak eentje afgebeeld. Even je telefoon ervoor houden, scannen en je krijgt informatie over het product. Illustrator Yiying Lu heeft er een andere draai aan gegeven en verwerkte de codes in portretten van  tien fashioniconen zoals Anna Wintour en de Olsen Twins.

QR code staat voor Quick Responce Code. Een zwart- wit geblokt achtige afbeelding die je kunt scannen met bijvoorbeeld je iPhone en er verschijnt informatie of een link voor meer informatie op je scherm.

fashionQR

Yiying Lu aan het werk…

Het Amerikaanse magazine Meets Obsessions heeft de tien meest invloedrijke fashionicons van dit jaar op een rijtje gezet en er een extra touch aan gegeven. In de portretten van onder andere Anna Wintour, de Olsen Twins en Terry Richardson heeft illustrator Yiying Lu een QR code verwerkt. In bijvoorbeeld een kledingstuk of de accessoires.

fashionQR

Anna Wintour

fashionQR

fashionQR

Mary- Kate en Ashley Olsen hebben een QR code in de oorbellen.

qr codes

Terry Richardson, de modefotograaf die onlangs nog heeft samengewerkt met Kate Moss voor MANGO.

Houd je telefoon voor de code en je ziet gelijk wie het is. Daarnaast krijg je de link naar het artikel van Meets Obsessions + links voor verdere informatie zodat je meer kunt lezen over de persoon of personen op de afbeelding.

qr codes

qr codes

fashionQR

Naast Anna Wintour, de Olsen Twins en Terry Richardson zijn er ook portretten gemaakt van Dov Charny, Anna Della Russo, Andrej Pejic, Chloë Sevigny, Sarah Burton, Rick Genest en Nicola Formichetti.

Lijkt dit je wel wat of vind je het gewoon leuk voor de heb? Klik hier voor de afbeeldingen (de QR codes werken alleen voor iPhone en iPad).

Wat vinden jullie eigenlijk van QR codes?

Bron beeld: yiyinglu.com

Door Brenda