Fashion

De Diabetas

De Diabetas. Ooit van gehoord? Het is een alternatief voor de bestaande glucosemeter tasjes en is heel handig als je diabetes hebt. In het tasje kun je namelijk al je spulletjes kwijt die je elke dag nodig hebt. De Diabetas is qua inhoud universeel en heeft een erg hip uiterlijk!

De Diabetas is bedacht door Disway Productions S.C. en bestaat uit zeven studenten van de Hogeschool van Utrecht. Zij volgen de opleiding Small Business en Retail Management en moesten voor hun opleiding een nieuw product op de markt brengen. Zij lazen over de grote aantallen diabetes patiënten en de grote groei ervan. Op dit moment zijn er bijna één miljoen diabetes patiënten in Nederland!

De studenten zijn lang gaan nadenken of zij iets konden doen voor de diabeten. Toen zijn ze uitgekomen bij de Diabetas. De studenten hopen met dit tasje de drempel lager te maken voor diabetes patiënten om het tasje te gebruiken voor hun spulletjes.

De tasjes zijn in verschillende modellen verkrijgbaar en hebben een inhoud met een afmeting van 13,79cm x 11,43cm x 2,54cm. Er is voor gezorgd dat de meest verkochte glucose meters in het tasje passen. Daarnaast is er ook nog ruimte voor test stripjes, druivensuiker en andere apparatuur. Je kunt de Diabetas op je eigen manier indelen.

Dit jaar zal de Diabetas op de markt worden geïntroduceerd. Op dit moment zijn de tasjes al te bestellen op de website www.diabetas.nl.

De binnenkant

Red Flower – 23,95 euro

Retro – 23,95 euro

Smiley – 23,95 euro

Jungle – 23,95 euro 

Door Marijke