News

Fresh Face: Elza Luijendijk

En Nederland is weer een nieuw topmodel rijker. Elza Luijendijk liep eind februari exclusief de show van Prada in Milaan en liep zo ongeveer iedere show in Parijs. Van Alexander McQueen tot Balenciaga en van Givenchy tot Yves Saint Laurent. En hoewel andere modellen klaagden dat ze niet konden wachten tot de shows over waren, kon Elza er geen genoeg van krijgen. Wij vonden een leuk interview met Elza met het Amerikaanse Womens Wear Daily.

Fresh Face: Elza Luijendijk

Gefeliciteerd met je eerste modeseizoen! Vond je school het oké dat je zomaar wegging?
"Het was niet makkelijk. Ik kon ze niet vertellen dat ik weg moest om de Prada show te lopen, want het was een geheim. Ik kon het aan niemand vertellen. Zelfs niet aan mijn familie. Ik zei gewoon: "Ik moet iets heel belangrijks doen en heb een week vrij nodig, maar ik kan niet vertellen waarom." Ze zeiden: "Dat is gek, maar oké."

Fresh Face: Elza Luijendijk

Je hebt een tweelingzusje dat ook model is, hoe is dat?
"Ja! Zij doet alleen klussen in Nederland. We zijn een identieke tweeling. Ik weet nog goed, de eerste keer dat mijn moeder een modellenfoto van mij zag wist ze niet zeker of ik het nu was of mijn zusje. Ze keek naar het journaal en op de achtergrond was een billboard en ze zei "Elza! Je bent op TV! Oh, wacht.. ben jij dat of je zusje?"

Fresh Face: Elza Luijendijk

Hoe kwam het dat je Prada exclusief mocht lopen?
"Ze kwamen naar Amsterdam om een paar onbekende meisjes te ontmoeten. Het was allemaal heel erg geheim. We ontmoetten elkaar in het hotel. Mijn moederbureau belde mij dat ze mij en mijn zusje graag wilden ontmoeten, maar mijn zusje kon geen school missen want ze had een tentamen die dag."
Shit, dat vond ze vast niet zo leuk?
"Nee, ze is blij in Nederland. Ze focust zich meer op ontwerpen tegenwoordig."

Fresh Face: Elza Luijendijk

Fresh Face: Elza Luijendijk

Mode ontwerpen?
"Ja, we zouden graag samen willen ontwerpen. Sinds ik modellenwerk doe heb ik ook veel meer interesse in mode. We zijn pas net begonnen en het is nu nog meer het vermaken van kleding, het tekenen van schoenen en tassen, maar we hebben veel plezier. Misschien zijn het op een dag wel mijn ontwerpen die op de catwalk komen.."

Fresh Face: Elza Luijendijk

Terug naar de Prada casting, was je nerveus?
"Nee, er waren heel veel andere meiden. Maar toen ik binnen kwam liep de casting director gelijk naar me toe om zichzelf te introduceren, dus ik dacht "OK, misschien wordt dit wel wat…"

Fresh Face: Elza Luijendijk

Bron: Womens Wear Daily

Door Annemerel