Fashion

Nieuw tassenmerk Axel David brengt WAG’s Bags

De voetbalvrouwen van FC Groningen presenteerden afgelopen maandag 11 mei 2009 hun langverwachte tassenlijn. Onder de naam WAG’S Bags brengen de dames tassen met een hoog glamour gehalte. De naam is geïnspireerd op de bekende Engelse bijnaam voor spelersvrouwen ‘Wives and Girlfriends’.

Verdeeld over vier teams kregen de vrouwen de opdracht tassen te ontwerpen die geschikt zijn voor op de tribune. Het resultaat van de tassen bleek zo verrassend, dat WAG’S Bags als limited edition op de markt komt. De tassenlijn valt onder het nieuwe tassenmerk Axel David en staat voor trendy, chique en betaalbaar.

In de gewone collectie van Axel David komen vooral opvallende kleuren terug, kleuren als mosterdgeel en donkergroen. Verwerking van plooien in de tassen is zeker een trend deze winter, net als details als dierenhuiden en satijn. De tassen hebben verrassende binnenvoeringen en er wordt gebruik gemaakt van kettingen en buidelmodellen. De styliste van Axel David, Louise Snoek, werkt het liefst met soepele materialen.

De WAG’s Bags tassenlijn bestaat uit vier modellen: Captain, de Coach, de Referee en de Defender.

Captain

Dit is echt een klassieke tas waarin Croco materiaal is verwerkt. De tas is te koop in de kleuren bruin en zwart. Wat de tas persoonlijk maakt, is het idee dat men een sjaaltje door de bovenkant van de tas kan ‘rijgen’.

Defender

Deze tas speelt qua materiaal- en kleurgebruik in op de belangrijke modetrends van dit najaar! Er is gebruik gemaakt van nep slangenleer en warme kleuren. De tas is te koop in de combinaties zwart/beige, beige/cognac en zwart/paars. Geïnspireerd door de voetbaltas heeft ook deze tas een dubbele bodem. Verder heeft de tas leuke details, zoals een sleutelhanger met leuke bedeltjes (een fluitje, voetbal en een pump) en grappige rits aan de onderzijde van de tas in de vorm van een pump.

Referee

Als je van sportief houdt dan is deze tas zeker iets voor jou! De tas heeft een stoere en sportieve uitstraling. Verder heeft de tas aan de bovenkant grote metalen accessoires, deze dienen als extra sluiting.

Coach

De coach, speciaal ontworpen door trainersvrouw Marjo Jans en haar team is vrouwelijk door haar ronde vorm. De tas is lekker groot en is zeker multifunctioneel.

De lancering van de voetbalvrouwen tassenlijn werd gepresenteerd tijdens een fashion show in de Martiniplaza in Groningen. De show was echt geweldig, het begon met een romantische en muzikale serenade. Een super leuk begin van de show!

Onder de genodigden zaten voetballers, andere belangrijke mensen uit de voetbalwereld, maar ook een tal van bekende Nederlanders zoals topmodel Kim Feenstra. De gastheer van de avond was Jacques D’Ancona.

De limited edition lijn WAG’S Bags by Axel David is vanaf augustus 2009 exclusief te verkrijgen via lederwarenspeciaalzaken en exclusieve schoenenzaken. Ze hebben een verkoopprijs van €59,95. De gewone collectie tassen van Axel David hebben een prijs vanaf €19,95. Een deel van de opbrengst zal ten goede komen aan de Stichting Spieren voor Spieren.

door Danique