News

Geen spoor van Rihanna tijdens β€˜777 Tour’

Om haar nieuwe album Unapologetic te promoten, heeft Rihanna een ‘zeven steden trip’ georganiseerd waarbij de pers en een aantal lucky fans met haar mee mochten reizen in het vliegtuig. Hartstikke leuk zou je denken, maar de passagiers hebben de zangeres amper gezien…

Tijdens de 777 Tour bezochten Rihanna en 150 fans en journalisten zeven wereldsteden. A dream come true voor de passagiers. Alleen liet de zangeres zich na de eerste dag nog amper zien… De journalisten zijn op z’n zachtst gezegd niet tevreden, want zij hadden gehoopt op een interessant verhaal en een ervaring om nooit meer te vergeten. Wel was er een grote hoeveelheid champagne aanwezig…

rihanna

Day 1: Mexico
De eerste dag is prima. De journalisten beginnen met goede moed aan de 777 Tour.
Rihanna’s live concert is al wat minder. Ze zingt namelijk niet zoveel. Haar hits zijn zo groot, dat ze eigenlijk ook niet echt iets hoeft te doen. De zangeres houdt haar microfoon geregeld bij haar kruis. Daarnaast laat ze twee achtergrondzangeressen veel werk voor haar doen. Toch is Rihanna’s optreden spectaculair door alle ‘special effects’.

Dag 2: Toronto
Op dag twee begint de ellende. De zangeres is uitgeput. De journalisten vragen zich af hoe het komt. Komt het door het vliegtuig dat ze zo moe is? Of door het vele wachten? Of heeft ze te veel champagne gedronken? Of juist te weinig?

Dag 3: Stockholm
Deze dag staat vooral in het teken van repetities.
Terwijl de meeste mensen naar bed gaan, feest Rihanna door tot zes uur in de ochtend. Soms komt ze wel tevoorschijn, maar dat is omdat ze wat te drinken pakt voor haar after-party gasten.

rihanna

Dag 4: Parijs
De journalisten en fans ergeren zich steeds meer. Maar het voelt een beetje verwend om te klagen: ze vliegen de hele wereld rond en mogen zeven keer een concert van Rihanna bijwonen. En ze betalen er niks voor! Dat klinkt eigenlijk best wel goed. Maar het is een beetje teveel. Elk concert is hetzelfde. Het enige verschil? ”What up, Mexico City?”, ”What up, Toronto?”, ”What up, Stockholm?”. Veel tijd om iets van die steden te zien, hebben ze niet. Ze hebben niks gezien van Toronto en Mexico City. Stockholm en Parijs hebben ze een uurtje gezien. De rest van de tijd zitten ze in de bus. Ze staan uren op parkeerplaatsen.

Het enige waaraan je kunt merken dat ze in het buitenland zijn, zijn de koffers met de papiertjes van het vliegveld eraan. Een filmploeg loopt rond om een documentaire op te nemen, maar er valt niet zoveel te filmen. Wat staat er voornamelijk op de tapes? Slapende mensen. De passagiers hebben Rihanna sinds de eerste dag niet meer gezien, behalve bij het concert. En toen ze haar bagage kwam ophalen. De zangeres is veel op after-party’s te vinden. In Parijs feest ze met Diddy, Cassie, Pharell, Akon, Omarion en Craig David, maar de journalisten krijgen geen van hen te spreken en worden tegen gehouden door beveiliging (ook al waren de sterren op twee meter afstand van de journalisten). De hotels zijn prachtig, maar ze slapen daar maar twee of drie uur in. Met geluk pak je vier uurtjes slaap.

Het is sowieso een groot risico om zoveel journalisten uit te nodigen. Als het goed gaat, dan levert het veel positieve publiciteit op. Maar als het fout gaat… De zangeres claimt dat het geheel haar eigen idee was, maar als dat echt zo zou zijn, dan zou je denken dat ze wel wat meer moeite deed om het tot een leuke trip te maken.

rihanna
Een fractie van de vele drank…

Dag 5: Berlijn
De verveling is zo groot, dat een Australische passagier besluit te streaken in het vliegtuig. De journalisten zijn wanhopig op zoek naar een nieuwtje. De fans zijn ook niet tevreden, want zij hebben een week vrij genomen omdat dit een ‘once in a lifetime experience’ moest zijn. Dat is het in principe ook, maar niet eentje om nog vaak aan terug te denken. Je zou denken dat Riri nog wel even wat komt zeggen, misschien een bedankje dat ze mee zijn op deze trip en dat ze zoveel geduld hebben, maar ze laat zich weer niet zien. Het gerucht gaat dat ze niet eens in het vliegtuig zou zitten.

Dag 6: Londen
Weer geen spoor van de zangeres. Een Canadese journalist heeft voor de grap een ‘Vermist’ poster geprint met Rihanna’s foto erop. Ook is er een roddel verspreid dat er een kinder-sterretje in het vliegtuig zou zitten. Hij zou gespeeld hebben in Jurassic Park. Waarschijnlijk is het de verveling… Een andere journalist is in slaap gevallen op zijn laptop. Hij heeft nu een bestand met alleen maar j’s en k’s. Twintig mensen lachen hem uit.

Het zit er bijna op. ”Please return to your seats” wordt er omgeroepen. De passagiers zijn amper uit hun stoelen gekomen. Maar daar kwam Rihanna! Met haar zonnebril op. De passagiers zijn niet meer zo enthousiast als op de eerste dag. Ze zegt met een lach: ”I would fuckin’ do this again!”

Rihanna zegt nog dat het haar spijt dat ze zich zo weinig heeft laten zien. ”Normaliter zou ik hierachter met iedereen aan de fles zitten, maar ik moest mijn stem sparen” legt ze uit. ”Het is onmogelijk om met iedereen tijd door te brengen en het spijt me” aldus Rihanna.

rihanna
#jetlagged schrijft Rihanna op haar Instagram

Bron: ohnotheydidnt, rollingstone, nu, instagram

Door Emma