Celebs

Kim Kardashians beauty-tips

Kim Kardashian ziet er altijd geweldig uit: perfecte kleding, prachtig haar en… onberispelijke make-up. Daarom zijn wij er heel blij mee dat ze haar make-up tips & trucs wilde delen met ons!

Kim’s tip: Iedereen heeft een andere huidskleur, dus vraag iemand in de parfumerie waar je je make-up koopt welke make-up goed is voor jou. Zelfs als je denkt dat we dezelfde huidskleur hebben, kunnen de tinten van onze huid verschillend zijn en ik wil niet dat iemand geld verspilt aan een foundation of concealer die niet absolutely perfect zijn!

Kim’s stappenplan voor een perfecte look:

Stap 1: Ik begin altijd met een gereinigd gezicht. Dan gebruik ik een make-up primer, dit zorgt ervoor dat je foundation langer mooi blijft zitten. Ik breng de primer aan nádat ik moisturizer op mijn gezicht heb gedaan.

Stap 2: Ik gebruik concealer tegen de donkere kringen onder mijn ogen en om oneffenheden weg te werken.

Stap 3: Nadat ik concealer op heb gedaan, gebruik ik een vloeibare foundation (ik meng twee soorten door elkaar heen om de perfecte kleur voor mijn huid te krijgen). Ik breng ze aan met een make-up kwast.

Stap 4: Omdat ik echt een grondige hekel heb aan donkere kringen onder mijn ogen, doe ik nog een beetje concealer onder mijn ogen (omdat de foundation het weer wat donkerder maakt) in een lichtere kleur dan de concealer die ik vóór de foundation heb gebruikt.

Stap 5: Om de foundation te fixeren gebruik ik een poeder met een grote poederkwast. Daarna gebruik ik een bronzing poeder zodat ik er iets bruiner uitzie.

Stap 6: Okay, tijd voor blush! Ik ben zelf helemaal dól op blush. Ik gebruik twee kleuren, één die heet ‘Gingerly’, om mijn gezicht een warme gloed te geven, en daarna gebruik ik een roze kleur die ‘Cheek’ heet, om een beetje roze wangen te krijgen. Ik begin nu zelf steeds vaker crème-blushers te gebruiken en ik vind ze fijner werken dan poeder. Plu s dat het langer blijft zitten!

Stap 7: Nu gaan we beginnen met mijn favoriete onderdeel: de ogen. Ik gebruik eerst M.A.C Paint Pot in Painterly, dit is een lichte kleur die heel erg op mijn huidskleur lijkt. Ik breng het aan met mijn vinger zodat het mijn hele ooglid bedekt. Ik gebruik deze creamy oogschaduw als basis, zodat de poederoogschaduw die ik straks ga gebruiken niet gaat ophopen.
Ik ben dol op gekleurde oogschaduw. Als ik zwarte smokey eyes maak, gebruik ik Carbon van M.A.C, als ik grijze smokey eyes maak gebruik ik Knight Divine of Print van M.A.C, als ik bruine smokey eyes maak, gebruike ik Embark van M.A.C. Ik hou ook van een frisse, glitterige look en dan gebruik ik M.A.C pigments in Tan. Ik vind felle, lichte kleuren prachtig om te gebruiken voor de ogen. Make Up Forever heeft ook hele mooie pigment oogschaduws.

Stap 8: Ik gebruik altijd zwarte oogpotlood. Kim’s favoriet: het merk Stila.

Stap 9: Tijd voor mascara! Mascara maakt je look helemaal af en moet je dan ook nooit overslaan. Ik neem zelf altijd rustig de tijd om laagje voor laagje aan te brengen. Ik gebruik ook altijd een kammetje om mijn wimpers te scheiden. Ik kan je helaas niet vertellen hoe je kunstwimpers aan moet brengen: daar ben ik echt een kluns in! Ik gebruik ze alleen af en toe voor fotoshoots, maar dan hoef ik ze niet zelf op te doen.

Stap 10: Als laatste: lipstick. Ik gebruik altijd een lipliner en lipstick. Kim’s favorieten: M.A.C lipliner in Stripdown, M.A.C lipstick in Angel met Nars Turkish Delight lipgloss. Voor een nude look: Nars Belle Du Jour en M.A.C lipliner in Subculture.

door onze redactrice Cynthia