Celebs

Jessica Alba’s Oscar make-up

Jessica Alba zag er dit jaar prachtig uit op de rode loper van de Oscars.. niet alleen haar outfit was stunning, haar make-up zag er ook perfect uit. Girlscene vertelt je hoe je de look van Jessica Alba bij jezelf kunt maken!

Gezicht: Begin met een vloeibare concealer onder je ogen, de zijkanten van je neus en eventuele andere oneffenheden in je gezicht. Breng dan een getinte moisturizer of een vloeibare foundation aan op je hele gezicht en nek en fixeer het met een losse poeder.

Lizzie Hide & Correct Concealer, €2,84

Dior Bronze tinted moisturizer, $35,-

Bourjois Natural Matte Loose Face Powder, €14,15

Wangen: Jessica heeft een mooi gebronsd gezichtje, dus dat gaan wij ook creëren. Gebruik een bronzingpoeder net onder je jukbeenderen en breng een goudkleurige, glinsterende poeder aan op de appeltjes van je wangen (die komen ‘omhoog’ als je lacht). Als finishing touch: gebruik een abrikooskleurige blusher op de appeltjes van je wangen richting je slapen voor een zachte en warme look.

Rimmel London Stay Natural Bronzer, ca. €11,-

Pop (via Asos.com) Glow & Highlight shimmer powder €19,91

Urban Decay (via Asos.com) Afterglow Powder Blush, €17,06

Ogen: Het lijkt of Jessica verschillende kleuren brons, goud en bruin op haar ogen heeft. Je kan hiervoor een speciaal palette gebruiken, maar ook verschillende merken of kleurtjes. Breng de kleurtjes aan op je ogen en laat ze goed in elkaar overlopen door het steeds een beetje uit te vegen met een kwastje. Als je klaar bent met kleuren aanbrengen en blenden, gebruik dan een beetje highlighter in je binnenste ooghoeken. Gebruik een donkerbruine vloeibare eyeliner boven en onder je ogen en gebruik flink wat zwarte mascara voor die intense look.

Bodyshop Shimmer Cubes, ca. €25,-

Rimmel Colour Loose, ca. €9,- (gebruik een van de lichtste kleuren om als highlighter te gebruiken)

Rimmel Liquid Eyeliner, €6,10

Bourjois Volume Glamour Ultra Black Mascara, €10,31

Lippen: Hierbij horen glanzende, maar ‘nude’ lippen: weinig tot geen kleur dus. Gebruik eerst een neutrale kleur lipliner om je lippen te omlijnen en gebruik dan een bijna doorzichtige (nude of gouden) lipgloss.

Rituals Definition Lip Pencil, €7,90

Rituals Natural Shine Lipgloss, €8,90

Door onze redactrice Cynthia