Celebs

Mischa Bartons hairdo

Mischa Barton zag er laatst geweldig uit op een persconferentie, vooral haar haar was een echte blikvanger! Girlscene vertelt je hoe je Mischa’s kapsel na kan maken.

Stap 1: Was je haar. Verdeel lekker veel mousse (ongeveer een hand vol, dat ligt aan de lengte van je haar) over je haar en spray er dan wat krul-spray in. Verdeel het allemaal met je vinger en kam het daarna door met een grove plastic kam.

L’oréal Studio Line Pumping Curls, ca. €5,-

Andrélon Krullen Mousse, €3,99

Stap 2: Föhn je haar terwijl je met je vingers door je haar ‘woelt’. Het moet niet stijl worden, maar juist heel rommelig. Stop met föhnen wanneer je haar voor ongeveer 90% droog is: nog een klein beetje vochtig dus.

Stap 3: Scheid de bovenkant en onderkant van je haar en maak de bovenkant vast met een grote knip. Scheid nu de onderkant in twee delen en klip ze vast. Verdeel de bovenkant van je haar nu in drie delen: links, rechts en voorkant. Zet ze zo vast, dat je aan een deel per keer kan werken. Begin nu met één deel van de bovenkant, til het op en spray een volumizer in je haar, bij de wortels. Föhn het nu met een ronde borstel zodat je meer volume krijgt. Herhaal dit bij de andere twee delen.

Andrélon Volume Booster, €4,29

Stap 4: Nu moet het onderste deel van je haar droog zijn. Neem een grote krultang en krul plukken van ongeveer 2 tot 3 centimeter dik per keer. Houd het 15 seconden vast (je haar moet heet zijn, maar niet verbranden!) en  haal voorzichtig de tang uit je haar. Doe dit pluk voor pluk tot het hele onderste gedeelte klaar is. Ga nu verder naar het bovenste gedeelte maar neem hier grotere plukken en doe het wat losser.
Tip: rol de kruller niet helemaal op tot de wortels, dat ziet er minder natuurlijk uit!

Stap 5:Ga met je hoofd voorover staan en schud een paar keer goed zodat de krullen wat losser worden. Doe je hoofd meer omhoog en spray een medium-hold haarlak over je hele kapsel. Tadá! Klaar is je Mischa Barton-kapsel.

Panten Ice Shine Hairspray, ca. €4,-

Door onze redactrice Cynthia