Fashion

De bierdopjes van Maddie Bradshaw

Jong, rijk en slim? We hebben het over de 13-jarige Maddie Bradshaw. Van jongs af aan was ze al een creatief meisje. Op haar tiende begon ze met het versieren van haar kluisje op school. En niet gewoon wat plaatjes plakken, nee – ze beplakte haar kluisje met zelf bewerkte kroonkurken (bierdopjes).

De inspiratie hiervoor kwam uit haar familie. Haar familie is helemaal into recyclen. Ze ging naar de soda machine van haar oom, waar ze een emmer vol met dopjes vond. Hier gaf zij meteen een creatieve wending aan. Ze tekende een zwart-witte Einstein in het dopje en plakte deze op haar kluisje. Haar vriendin zag dit en spoorde haar aan er meer te maken. Dit groeide uiteindelijk uit tot een must-have voor elke tiener.

‘Een kind weet wat een kind leuk vindt’, volgens Bradshaw. Bradshaw is met het merk naar een lokale speelgoedwinkel, Learning Express, gegaan. De winkel was zo enthousiast, dat ze een samenwerking zijn aangegaan. Zelf investeerde ze $300 in het unieke idee, genaamd ‘Maddie’s SNAP CAPS®’. Het is zo’n succes geworden, dat het nu zelfs tot een nationaal merk is gegroeid. De collectie is zeer uitgebreid, voor ieder wat wils. Van leuke kettingen tot armbanden. De ontwerpen zijn verwisselbaar, dus je kunt ze mixen en matchen.

Ondanks haar succes is school nog steeds belangrijk voor Bradshaw. Ze volgt alle lessen en gaat elke dag naar school. Daarnaast is ze een liefhebber van sport, zoals tennis en zwemmen. Zodra ze klaar is, gaat ze verder met haar passie… Het maken van sieraden. Haar 9-jarige zusje helpt haar mee met het ontwerpen en het kleuren van de dopjes.
Onlangs is ze ook begonnen met het schrijven van haar eerste boek. Hier gaat ze in op bedrijfsideeën en marketing tools voor kinderen die een grote ondernemingsgeest en verbeeldingskracht hebben.

Vind je haar ontwerpen leuk of ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan eens een kijkje op haar site, Facebook of/en op Twitter kun je haar volgen. De ontwerpen zijn nog niet in Nederland te koop.

Een leuk filmpje:

door Danique