Fashion

Fashion trends 2011

Bontjassen, korte shirtjes, veel kleur… In 2011 waren er weer een heleboel verschillende trends op gebied van fashion. Wat was in en wat was dit jaar uit de mode? Welke kleding trend vond jij hot en waar zal jij je nooit in vertonen en vond je dus totaal not?

Wij hebben negen fashion trends van 2011 op een rijtje gezet. 

mdoe

Stella McCartney, Burberry Prorsum, Diane von Furstenberg

Stippen en strepen
Ook de stip- en streeppatronen maakten een comeback in 2011. Van de runway tot de redactie, het was hot. Het transparante (sheer) kwam ook terug. Dit zie je veel in shirtjes en jurkjes. Stippen en strepen zijn leuk, maar kijk uit! Je kunt ook overdrijven. Want je wil er denk ik niet uitzien als het tafelkleed van je oma, toch?

mode

Bottega Veneta, Haider Ackermann, Jil Sander

Rood, oranje, blauw, groen…
In 2011 werden er veel neonkleuren (bright!) gedragen. Geel, groen, rood, oranje, fuschia… Zo kan ik nog wel eventjes doorgaan. Vooral in de zomermaanden liep iedereen er kleurrijk bij. Het maakte niet uit welke kleur je droeg, alles kon! Maar ook waren gekleurde accessoires en make-up, zoals nagellakjes, helemaal hot! Ik denk dat jij in 2011 ook vast wel een aantal gekleurde lakjes hebt aangeschaft, of niet?

mode

Valentino, Burberry Prorsum, MiuMiu

Uit grootmoeders tijd
‘Zo’n jurkje heeft oma ook nog in de kast hangen.’ Dat kan kloppen, want kleding uit de jaren ’20 en ’40 kwam in 2011 weer terug in de mode. Hoop jij dat we de strakke lijnen en poppige jurkjes dit jaar ook weer terug gaan zien? 

mode

Dolce & Gabbana, Celine, Alexander Wang

Boys, boys, boys
Wijde broeken, blazers, boyfriend jeans, in 2011 kon je gemakkelijk in de jeans van je broer of vriendje de straat op. Niemand zal je raar aan hebben gekeken, want het was helemaal trendy! Kijk maar naar de designer outfits op de catwalk van Dolce & Gabbana, Celine en Alexander Wang! Best handig, zo hoefden we niet elke maand naar de stad om een nieuwe outfit te scoren.

mode

Lady Gaga look
Lady Gaga was in 2011 één van de meest besproken dames in celeb world. Niet alleen op gebied van muziek, maar ook op het gebied van fashion. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze schoenen van Gaga, twee jaar geleden zou iedereen ze afschuwelijk hebben gevonden, nu zijn ze een ware trend! Ik weet niet of ik op deze kunstige schoenen zou kunnen lopen… Jij?

mode

Tops boven de navel
We hebben ze vast allemaal in de kledingrekken zien hangen: de net iets te korte topjes. Oftewel, crop tops. In 2011 kon iedereen, of.. bijna iedereen er mee gezien worden! Ook celebs werden er regelmatig in gespot. Is deze look niet meer iets voor tieners? Wat vind jij?

mdoe

Pijnlijke voeten: verleden tijd
In 2011 werd er veel gelopen op brogues en lage rijlaarzen (links). Niet gek ook, deze verschillende modellen schoen zaten heerlijk comfi! We hebben onze hoge hakken ingeruild voor schoenen met een klein- of helemaal geen hakje. Dit jaar zal deze trend vast niet verdwijnen. Deze schoenen lopen namelijk veel te lekker! Of ga jij liever voor een paar high heels?

mode

Sportmax, Jil Sander, Hernandez Cornet

Sportief
Zelfs op de catwalks droegen modellen baseball caps! Ja, de sporty look was back! Sportieve rokken, shirts en broeken gecombineerd met high-fashion items was nog zo’n leuke trend van 2011. Zowel ’s avonds als overdag kon je met deze look over straat. Zal het dit jaar nog hot zijn, of totally not?

mode

Fendi, Burberry Prorsum, Valentino

Bont = hip
Ook al zijn er nog steeds honderden demonstranten tegen bontdragers, in 2011 mocht jong en oud er mee gezien worden. Oké, dan natuurlijk wel liever met nepbont! Vooral de bontjassen en tassen zijn deze winter op straat veel gespot. Bruin, rood, zwart, grijs, het bont was in allerlei kleuren verkrijgbaar. Heb jij ook een item met (nep?)bont in je kast hangen?

Welke trends heb jij ‘geprobeerd’ en zijn volgens jou hot of totally not?

Bron beeld: ecosalon

Door Evi