Lifestyle

Boyspanel deel: 10

Speciaal voor jullie heeft Girlscene een Boyspanel opgericht! Vier leuke jongens zullen elke week jullie vragen beantwoorden en met handige tips onderbouwen. Mocht je nog met brandende vragen zitten, vraag deze dan op dit topic. En heb je de vragen van vorige keer gemist of ben je gewoon benieuwd, kijk dan hier.

De boys:

Hoe kun je het beste een gesprek beginnen met een jongen als je hem nog niet zo goed kent?

Raoul (18)

Nog steeds met hallo, denk ik toch? Probeer te praten alsof je hem al langer kent. Vraag hem dingen over school, werk, sport, hobby of iets heel anders. Zodra de eerste zinnen lopen zal de rest een stuk makkelijker gaan.

Etiën (15)

Probeer zelfverzekerd op hem af te stappen. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd, dan gedaan! Maar probeer het in ieder geval. Kom vooral niet twijfelend en onzeker over, dit beïnvloedt namelijk het gesprek. Je komt dan meestal niet goed uit je woorden. Een tip: denk gewoon dat je een gesprek met een goede vriendin hebt, dan wordt je meestal wat rustiger.

Rolf (27)

Helaas is er geen algemene regel waar je over kunt beginnen met een willekeurige jongen. Als ik dan toch een advies mag geven: begin over iets waarvan je weet dat jullie er een gemeenschappelijke interesse in hebben, of iets anders wat jullie bindt. Ken je elkaar van dezelfde opleiding? Knoop een gesprek aan over dat irritante vak, of die uitsloverige leraar. Hebben jullie deels dezelfde kledingsmaak? Complimenteer hem dan met z’n schoenen. Probeer (geïnteresseerde) vragen te stellen, zo houd je het gesprek op gang, maar overdrijf natuurlijk ook niet. Moet geen kruisverhoor worden. Als hij het een leuk gesprek vindt gaat hij vanzelf met je mee in het gesprek. Succes!

Vertellen jullie je vrienden alles? Of zijn vriendschappen met jongens heel anders zijn dan die van meiden?

Raoul (18)

Nouja, ik vertel niet ál mijn vrienden alles. Maar mijn beste vriend, vriendin en mijn nichtje wel. Natuurlijk zijn die soorten vriendschappen niet te vergelijken. Twee meisjes zijn nu eenmaal anders dan twee jongens. Jongens maken zelden foto’s voor een spiegel van zichzelf, terwijl het lijkt alsof meisjes niet zonder kunnen. 😉

Etiën (15)

Ik vertel wel veel tegen mijn vrienden, maar niet tegen iedere vriend. Echt alleen tegen mijn beste vrienden. Maar ik denk dat de vriendschap tussen meiden wel iets anders is, want die zeggen wel meer tegen elkaar dan jongens. Er zullen vast wel jongens zijn die ook alles vertellen, maar denk dat het maar weinig jongens zijn.

Rolf (27)

Volgens mij zijn mannenvriendschappen anders. Als ik soms hoor wat mijn vriendin allemaal met haar vriendinnen bespreekt, dat doen mannen onderling echt niet. Met de meeste vrienden bespreek ik wel veel (werk, voetbal, films, kleding, muziek) maar niet zo snel over relaties of sex. Ik – en daarmee de meeste jongens denk ik – bespreken dat soort onderwerpen meestal niet met elkaar. Heb daar ook niet echt behoefte aan om dat te delen. Heb wél het idee dat de meeste meiden alles tot in detail met elkaar bespreken. Ik realiseer mij nu opeens dat de vriendinnen van mijn vriendin veel meer van mij weten dan dat ik eigenlijk zou willen…

* Boyspanellid Luc heeft geen vragen beantwoord, aangezien hij weer op skivakantie is. 🙂