Lifestyle

Boyspanel deel: 22

Speciaal voor jullie heeft Girlscene een Boyspanel opgericht! Vier leuke jongens zullen elke week jullie vragen beantwoorden en met handige tips onderbouwen. En heb je de vragen van vorige keer gemist of ben je gewoon benieuwd, kijk dan hier.

Je kunt je vraag hier stellen. Elke week kiezen we de leukste vragen uit. Stel je vragen ajb NIET bij de andere artikelen.

De boys:

boyspanel

Hoe kan je een jongen zijn hart veroveren, als je hem nog niet zo goed kent en alleen maar bij zijn naam?

Raoul (18)

Maak een rap over de naam Raoul ;). Nee, ik denk dat dit ook een beetje toeval moet zijn. Wanneer jullie ook van "Vincent Patty a.k.a Jiggy Djé a.k.a Keyser Punchline a.k.a Jiggens" houden, heb je bij mij al een streepje voor natuurlijk. Dus indruk maken heeft soms ook te maken met het delen van dezelfde interesses. Heb je al gedeelde interesses? Dan ben je al goed op weg naar zijn hart.

Jan (18)

Doe een beetje research, iedereen heeft vandaag de dag toch wel Facebook, Hyves of MySpace? Probeer achter zijn interesses te komen, want als je weet wat hij leuk vindt is het makkelijk om daar op in te spelen. Als je dan wat meer over hem weet moet je gewoon op hem afstappen en lekker een gesprek beginnen. Toon gewoon interesse en vraag bijvoorbeeld (indien hij 16+ is) of hij vaak uitgaat en waar hij dan uitgaat. Dan kun je altijd nog daarheen gaan om hem "per ongeluk" tegen het lijf te lopen. Misschien gaat het in een kroeg wat gemakkelijker om hem aan te spreken.

Etien (15)

Dit is vrij lastig. Je kunt in ieder geval met je uiterlijk een goede, eerste indruk maken. Daarnaast kun je ook, door al je moed bij elkaar te verzamelen, een leuk gesprek met hem proberen aan te gaan. En mocht je nu tijdens het stappen een leuke jongen zien, heb gewoon lekker plezier! Als hij ziet dat je plezier hebt en niet de hele tijd zo zenuwachtig/kinderachtig doet, dan ziet hij jou hoogstwaarschijnlijk ook staan en dan is de kans groot dat hij het initiatief neemt door op jou af te stappen!

Rolf (27) 

Haha. Volgens mij is deze vraag al een x-aantal keren teruggekomen, alleen dan in een iets andere vorm. Schijnbaar is het toch best belangrijk om een “altijd-succes-truc” te hebben om een jongen te versieren. Helaas, volgens mij bestaat die truc niet. Wel is het altijd handig (zoals ik heb geantwoord in eerdere boyspanels) om te kijken naar iets wat jullie gemeenschappelijk hebben. Het maakt het dan altijd makkelijker om met iemand een gesprek aan te knopen. Dat hoeft niet eens iets heel ingewikkelds te zijn, want dezelfde sokken, of merk sneakers kan al een goede opener van een gesprek zijn. En zorg dat je vragen stelt als je met ‘m staat te praten. Zo valt een gesprek niet zo snel dood en als hij je leuk vindt dan doet hij echt wel z’n best.

Denken jullie dat het zin heeft om een relatie een tweede kans te geven? Of denken jullie: "er is niet voor niets een reden dat je het uitmaakte"?

Raoul (18)

Over het algemeen denk ik het niet. Tenzij jullie zo verliefd waren dat het gewoon mis ging. Er bestaat wel een kans, maar ik zie een ex hooguit als een vriendin en voel dus ook niets meer voor diegene!

Jan (18)

Ik werd 2 jaar geleden ontzettend gepusht door mijn vrienden. Ze zeiden dat ik mijn ‘vrijheid’ kwijt was, omdat ik een vriendin had. Ik geloofde ze en maakte het uit. Het duurde een paar dagen voordat ik doorhad dat ik een stomme fout had gemaakt. Gelukkig gaf zij mij ook nog een kans en we zijn nu nog steeds samen. Ik geloof dus wel in een tweede kans, zeker als je het om een reden hebt uitgemaakt die eigenlijk nergens op sloeg.

Etien (15)

Dit ligt helemaal aan de manier waarop het uitging. Als het bijvoorbeeld uitging doordat de ander is vreemdgegaan, dan zou ik het zeker afraden opnieuw te beginnen! Want de kans blijft natuurlijk gewoon bestaan, dat diegene het weer kan doen. Maar ging het uit omdat jullie onzeker waren over de verliefdheid? Dan kan je het zeker een tweede kans geven. En mocht het toch niet de goede keuze zijn, praat er dan over!

Rolf (27)

Fouten maken is menselijk, dus een tweede kans heeft zeker nut. Soms kan het even handig zijn om uit elkaar te zijn, bijvoorbeeld om na te denken wat je nu echt wil, of om de tijd te nemen om na te denken over het gedrag van een ander. Even uit elkaar kan dan juist helpen. Een goede vriend van mij is inmiddels getrouwd (inclusief dochter) terwijl het tussen hem en z’n vrouw in het verleden een aantal malen uit is geweest. In tussentijd hebben ze zelfs beiden een andere relatie gehad. Uiteindelijk tot het besef gekomen dat ze elkaar toch wel erg misten en nu zijn ze (wederom) erg happy.

Hoe verwerken jongens hun liefdesverdriet en hoe verwerken ze een blauwtje?

Raoul (18)

Door te praten met ouders / beste vriend en vriendin kan ik mijn liefdesverdriet langzaam verwerken. Wat nog overblijft janken ook jongens weg wanneer ze ’s nachts alleen in bed liggen.
Over een blauwtje lopen doen wij heel cool. Zo van: ”Nou ja, voor haar 100 anderen”. Maar dan voelen ook wij ons stiekem keihard in de zeik genomen en twijfelen we of we überhaupt wel een beetje knap zijn!

Jan (18)

Hoewel ik zeker weet dat een jongen met liefdesverdriet niets liever zou willen dan op de bank te zitten met Ben & Jerry’s, tissues en een film als Love Actually, hebben wij een zekere reputatie die we graag zo willen houden. Begrijp me niet verkeerd, in huis zijn we ziek van verdriet maar zodra wij ons onder de mensen begeven zijn we zo kalm als stilstaand water. Een blauwtje is wat minder erg, dat wuiven de meesten gewoon weg. Tenzij het natuurlijk een mega crush is.

Etien (15)

Dit laten jongens meestal niet echt merken, en als ze het doen dan zeggen ze het meestal tegen een beste vriend. Maar uithuilen? Dat doen de meeste jongens toch echt niet. Als een jongen een blauwtje loopt, blijven ze daar niet lang bij stilstaan. Dit betekent niet dat ze het niet jammer vinden, maar ze gaan er ook weer geen drama van maken.

Rolf (27)

Beste remedie voor liefdesverdriet is wat ondernemen. In ieder geval niet zielig alleen thuis gaan zitten met een bak ijs en kilo’s chocolade, wat vrouwen in mijn beleving altijd doen ;-). Meestal zoek je afleiding, dus uitgaan met vrienden en mijn persoonlijke favoriet: hardlopen of wielrennen. Helpt mij altijd om mijn hoofd leeg te maken (dus niet alleen bij liefdesverdriet, want heb ik al tijden niet meer gehad) en even nergens meer aan te denken. Meestal als jongens een blauwtje lopen dan worden er met de meeste vrienden wat grappen over gemaakt en als het heel erg gênant is geweest koop je een biertje voor hem. Meestal blijf je er dan niet zo lang mee zitten..