News

Stress en studentenhaver

Goedenavond! Of middag! Of morgen, natuurlijk! Voor mij is het alvast avond en ik zit midden in de examenperiode. Hier in België betekenen examens het volgende: het eerste deel van de dag een examen maken, en het andere deel studeren. Maar in deze periode van stress en studentenhaver, overkomen mij altijd de raarste dingen.

Bzzz…Bzzz…Bzzz…Nee, hè! Natuurlijk net wanneer ik mijn zwaarste examen heb, wiskunde, mijn hoofdvak, komen de vreselijkste, meest irritante beesten mij lastigvallen, genaamd: muggen. Elke keer is het hetzelfde: ze maken me helemaal gek zodat ik helemaal paranoïde m’n licht aanknip (wat natuurlijk een hel is voor mijn slaapoogjes) en op dat moment verdwijnen ze volledig. Opeens durft geen één mug zich nog te vertonen in een straal van vijftienhonderd kilometer rond mij! Nog steeds niet gerustgesteld doe ik het licht weer uit en dan begint het weer: Bzz…Bzzz…Bzzz… Tot zover mijn welverdiende nachtrust.

’s Middags luister ik studerend naar de Belgische Q-music, waar ze een zeer interessante prijs weggeven: een citytrip naar Barcelona. Ik luister naar de opgave en stuur vliegensvlug het antwoord. Iets later word ik opgebeld door hun vj die mij het nieuws brengt dat ik gewonnen heb. Overenthousiast spring ik rond, tot hij vraagt: “Ben je woensdag vrij?”. Op dat moment dringt het tot mij door: ik heb nog een hele week examens! “Nee, het spijt me”, stotter ik er helemaal verdwaasd uit. “Oh, dan spijt het  mij ook ongelooflijk, dan moeten we de prijs aan iemand anders geven”, deelt hij me mee. Ik word er helemaal stil van en hoor alleen nog een zachte klik van verlies.

’s Avonds, wanneer ik rustig aan het chatten ben, komt mijn vriendin opeens met ‘enorm goed nieuws’. Geïnteresseerd vraag ik verder: “Wat is er dan?”

“Je zult het nooit geloven!”zegt ze met een aantal smileys dat te veel is voor woorden. ‘Oké, nu ben ik echt wel héél nieuwsgierig’, denk ik. Terwijl ze het berichtje typt, denk ik aan de meest fantastische dingen, maar al snel druipt de blijdschap weg wanneer ik dit zie staan: “Je ex houdt enorm veel van je! Hij zou alles willen doen voor een tweede kans!” Nu denken jullie waarschijnlijk dat dit niet zo erg is, maar als ik jullie nu eens vertel dat we al acht maanden niet met elkaar gesproken hebben, behalve om elkaar (zeer kinderachtig) uit te schelden? Niet dat ik ermee begonnen ben, maar hij kon er niet tegen dat zijn vrienden mij leuk vonden en begon heel vals mij uit te schelden. “Hij wil zelfs met een bos rozen voor je deur staan! Zo lief is hij!” zegt m’n vriendin, mijn haatgedachten doorbrekend. Het enige dat ik kan uitbrengen is een simpel, maar veelbetekenend “oh.”

De volgende dag, tijdens mijn examen, zie ik mijn ex naar me lachen. Eén lieve blik van mij, die héél misschien zeer sarcastisch was, laat hem onmiddellijk stoppen. Na twee uren zwoegen aan een examen Frans, vraagt hij mij ‘waarom ik nou zo’n raar gezicht trok’.“Ik wil alleen maar dat je je concentreert, hoor!” verklaar ik hem poeslief en ik stap weer op mijn fiets, terwijl het tot me doordringt dat deze week erg lang gaat duren.

Examens, examens. “Waarom?”vraag ik me telkens weer af. En elke keer dat ik me dit afvraag, zie ik mijn grote doel weer voor me: de befaamde Engelse school waar ik in december ingangsexamen voor zal doen. “Misschien heeft het toch wel zin…” denk ik met een dromende grijns op mijn gezicht en ik trek m’n boeken weer open voor nog een uurtje studeren.

Door Elise