News

Een avontuurlijke vakantie

Hier zit ik dan, depressief en alleen in mijn kamertje. Ik weet wat je nu denkt, dat arme schaap, het is nog wel vakantie! Maar geloof me, ik heb alle reden om nu die enórme bak ijs te pakken waar ik al 20 minuten aan zit te denken. Ik zal je vertellen waar het allemaal mee begon.

Finally, school is over! Op naar die heeerlijke zonnige beach-vakantie. Nou niet voor mij dus. Terwijl iedereen om me heen wilde fantasieën met me deelde over Kroatië, Italië, Zuid-Frankrijk en andere geweldige vakantieplekken waar ze met hun vrienden naartoe gingen, zat ik te denken aan het ‘fantastische’ Denemarken waar ik, onder dwang of course, met mijn ouders en broertje naartoe zou gaan. 16 dagen lang. Zestien dagen! Nou ik zal je dit vertellen, mijn ouders zijn niet bepaald de hipsten, en mijn broertje is zeker niet mijn best friend on earth.
Ik besloot niet te pessimistisch te zijn, Kopenhagen is natuurlijk een shopstad en misschien stikt het in Zuid-Jutland (jaja) wel van de hotties!

Het werd fantastisch. Not. De dag voor we zouden vertrekken ging de radiator van de auto stuk, Denemarken bleek het land-van-de-lelijke-mensen-te-zijn, Legoland is écht alleen voor kleine kinderen en oh my god, wat is het daar duuur!! Noodweer overviel ons de laatste dagen, zelfs hier in Nederland, waar we aardig wat gewend zijn, heeft het nog nooit zo hard geregend! Met als gevolg dat mijn vakantie na negen dagen voorbij was. Geen prachtig bruin tintje, geen geweldige kleding die niemand anders hier heeft, zelfs geen accessoire waarmee ik mijn vriendinnen jaloers kan maken zodra ik thuis kom.
Ik hield mezelf voor dat er andere oplossingen waren! Een tintje kan ik faken met de krakkemikkige zonnehemel die we thuis hebben en ik kan mijn haar best een tintje lichter verven zodat het lijkt of ik ook dagen in de zon heb rondgewandeld!
Vol optimisme rende ik naar Kruidvat, kwam weer terug met L’Oréal – goud/asblond en smeerde het goedje meteen in mijn haar. Over 30 minuten zou ik prachtig blond haar hebben! Na 20 minuten begon de verf er toch verdacht uit te zien.. Na de aangegeven 30 minuten spoelde ik mijn haar uit, om tot mijn afgrijzen te ontdekken dat het oranje was geworden! Thanks L’Oréal! Met mijn witte huid zag het er al helemaal belachelijk uit, dus ik probeerde het nog een beetje te redden door een uurtje onder de zonnehemel te gaan. En natuurlijk, why not, mijn huid verbrandde en kreeg ook een oranje tint.

Dus hier zit ik nu, ik zweer het je, een groen mutsje en ik ben een wortel. Hoe zal ik over een paar weekjes aan mijn vriendinnen vertellen hoe mijn vakantie was? Ik denk dat ‘avontuurlijk’ het juiste woord is. En ik weet zeker dat ik dan met ze mee zal lachen, maar voor nu stort ik me maar vol zelfmedelijden op mijn bak ijs, die extra paar pondjes kunnen er nu ook nog wel bij. En daarnaast, aangezien deze vakantie geen succes was, betekent dat dat de volgende wel een knaller móét zijn!

Door Anoniem