News

No matter what..

Je kent het wel, van die dagen dat het lijkt alsof niks mag lukken.

7:00 – De wekker gaat af. Half slapend zet je het ding uit, helemaal verrot omdat een mug je de hele nacht heeft wakker gehouden.

7:10 – De snooze van de wekker gaat af. Nog steeds half in slaap stap je je bed uit. Het eerste wat je doet is in de spiegel kijken. Van schrik val je een meter achteruit; er zit een puist op je voorhoofd zo groot als de Mount Everest. Minstens.

7:15 – Met een verbeten kop sta je voor je kledingkast. Je had gister een geweldige outfit in je hoofd maar die blijkt nu voor de helt in de was te zitten. Dan maar weer die spijkerbroek plus shirt…

7:20 – Je ziet jezelf in de spiegel en bekijkt je megapuist nog eens goed. Je besluit hem maar niet uit te knijpen, als is de verleiding bijna niet te weerstaan. Je brengt je haar in model maar je hebt een megakruin en het hangt er allemaal maar een beetje bij. Je propt het maar snel bij elkaar in een knotje, maar je bent eigenlijk nog steeds niet tevreden. Je pakt je mascara maar voordat er je ook maar iets hebt opgedaan zit er een flinke veeg op je wang. Gauw begin je het er af te vegen. Na tien minuten prutsen heb je je make-up dan toch voor elkaar.

7.40 – Veel te laat kom je beneden, je ouders kijken je zwijgend aan met een geërgerde blik. Niemand zegt wat en je pakt het beschuitblik, tot grote ergernis is hij helemaal leeg. Het is het enige wat je zo vroeg lust… en er is ook niks meer op voorraad. Je geeft de schuld aan je ouders, die geen zin in ruzie hebben en nog steeds zwijgen.

7.50 – Na je fiets met veel moeite uit de garage te hebben gekregen, omdat hij natuurlijk weer helemaal achteraan staat, kom je veel te laat aan op het afspreekpunt van jou en je vriendinnen, die al weg zijn.

8.10 -  Op je allerhardst fiets je naar school, tevergeefs want de conciërge staat je al op te wachten. Je derde briefje, morgen kwart voor acht op school zijn! Je komt de les in terwijl de leraar al druk aan het uitleggen was, ieders blik is op jouw gericht. Gauw ga je op het laatste lege plekje zitten, naast de grootste nerd van de klas.

9.10  – Eindelijk pauze, je komt de aula binnen. Je voelt een arm om je heen, je kijkt opzij, je kijkt in de mooiste ogen die kent, die van je vriendje. Hij zegt: je ziet er prachtig uit. Je kijkt hem onbegrijpelijk aan, maar ziet in zijn ogen dat hij het meent. Hij geeft je een dikke kus op je mond en opeens maakt het niet meer uit dat je haar niet zit, je een gigantische puist hebt, je simpele kleren aanhebt, dat je geen beschuit op hebt en dat je morgen kwart voor acht op school moet zijn.

Herkenbaar? Weet dat er altijd mensen zijn die van je houden, die het niet uitmaken hoe je eruit ziet.

Door Wieke