News

Romantiek: van zweven naar vliegen!

Diep geschokt verliet ik afgelopen vrijdag mijn fysiotherapeut. Ondanks zijn goede nieuws over mijn fysieke gesteldheid was mijn humeur tot diep onder het nulpunt gedaald. In de wachtkamer van mijn fysiotherapeut viel mijn oog op een interessant artikel in de Glossy (ja ook mannen lezen de Glossy, al wordt dit meestal ontkend).

Het artikel beschreef de manier waarop mannen hun gevoelens (proberen te) tonen aan het vrouwelijk schoon. Uit het artikel bleek dat mannen ondanks hun grote mond op het gebied van romantiek enorm tekort schieten. De vrouw ziet de man als een neanderthaler op het gebied van romantiek. Ter vergelijking waar de vrouw serenades onder balkons verwachten denkt de man klaar te zijn door haar een kusje in het openbaar te geven. En waar de vrouw romantische diners met kaarslicht verwacht kiest de man meestal voor de afhaalchinees op zijn kosten. In mijn ogen waren bovenstaande acties van de man zeer romantisch. Zeker wanneer je een belangrijke voetbalwedstrijd laat schieten voor een romantisch avondje ´chinezen´.

De Glossy haalde mij dus hardhandig van deze wolk af. Het pijnlijkste van alles was nog dat ik een romantisch weekendje met mijn vriendin gepland had. Ik ken haar nu 7 weken en ik mag oprecht spreken van liefde op het eerste gezicht. Vanaf het moment dat ik haar zag was de ´vonk´ (wel bekend uit meerdere films) er meteen. De afgelopen zeven weken zweefde ik dankzij haar door het leven en wilde ik niets liever dan tijd met haar doorbrengen. Ik had alles tot in de details gepland.

Vrijdagavond zouden we samen gaan stappen. Ik zou hierbij beschaafd gaan drinken (lees zuipen) en vervolgens lief tegen haar aan in slaap vallen (lees als een zoutzak, hard snurkend en uit mond stinkend naast haar in slaap vallen). Zaterdag zou ik met haar gaan ontbijten (lees wanneer ik eindelijk wakker zou zijn verwacht ik dat het ontbijt klaar staat) vervolgens ´s middags met haar en andere stelletjes gezellige dingen gaan doen (lees eerst live Duits voetbal kijken vervolgens samenvatting van het Nederlandse en Engelse voetbal kijken terwijl de vrouwen bij konden kletsen over vrouwendingen en tussendoor konden zorgen voor snacks). Zaterdagavond zou ik vervolgens met haar twee feestjes afgaan wanneer zondag onze wegen (wederom door het voetbal) zouden scheiden. In mijn ogen de ideale vorm van een romantisch weekend. Door de Glossy was ik echter niet meer zeker van mezelf en bang dat dit alles het begin van het einde zou betekenen dankzij het mannelijke gebrek aan romantiek.

Zwaar in paniek belde ik twee van mijn beste vrienden op. Deze vertelden me echter beiden dat ik me niet moest aanstellen en me moest gedragen zoals een man zich hoort te gedragen. In hun ogen was dit de macho uithangen en vooral niet te gevoelig doen. Dit macho gedrag heb ik mijn gehele leven vertoond met als resultaat dat ik nooit langer dan zes à zeven weken verliefd ben geweest.

Het gevoel met mijn huidige vriendin is echter anders. Ik heb nog nooit vanaf het begin vlinders gehad laat staan de vonk mogen meemaken. Ik besloot het advies van mijn vrienden niet op te volgen en mezelf volledig bloot te geven. Ik wilde haar een weekend geven die ze nooit zou vergeten. En het moest bovenal romantisch zijn.

Zo gezegd zo gedaan. Mijn geplande weekend werd enigszins aangepast wat resulteerde in het volgende: Eerst lekker (nuchter) geswingd op klassiekers uit de jaren ´70 en ´80 in een discotheek en vervolgens in deze sferen een romantische nacht doorbrengen. De dag erna heb ik haar lekker laten uitslapen en heb ik haar verrast met ontbijt op bed. De gehele dag stond in het teken van haar. ´s Middags lekker samen niets doen en vooral praten (gouden tip van dr. Phil). ´s Avonds naar twee romantische feestjes met als afsluiter een nachtwandeling. De nacht van zaterdag op zondag was voor mij nog verwarrender dan de dagen ervoor. Ik besefte namelijk dat ik dankzij dit weekend nog verliefder op haar geworden was. Angst was er ook. Want ik wist niet wat zij ervan vond…

Zondagmorgen veranderde deze angst echter in een gevoel van intens geluk. Toen ze wakker werd fluisterde ze in mijn oor: “Dit was het meest romantische weekend ooit, ik vind jou geweldig!” Vanaf dat moment zweef ik niet meer door het leven, maar heb ik het gevoel dat ik kan vliegen. Ik ben de Glossy eeuwig dankbaar en raadt alle mannen aan de Glossy meer te gaan lezen en zich open te stellen voor romantiek. Geloof me, er is geen beter gevoel dan flying on the wings of love!

 door Ronnie (ja, een jongen!)