News

Vreemdgaan

Elk meisje heeft winkels waar ze altijd eventjes binnen moet gluren. Ik dus ook. En de meeste van mijn vriendinnen zijn wel bekend bij deze winkels. Maar… vriendin E. niet. Afgelopen vrijdag gingen we samen shoppen en omdat ze niet echt van plan was om kleding te gaan kopen – en ik wel – gingen we voornamelijk bij ‘mijn’ winkels naar binnen.

Ik wist wel dat E. een totaal andere kledingsmaak heeft, maar ik ging er toch vanuit dat ze de kledingketen kende waar ik naar binnen wilde. Ik vroeg me af of ze het wel leuk vond om in deze winkels te kijken, waar ze normaal gesproken nooit komt, en waar niet bepaald ‘haar stijl kleding’ wordt verkocht.

Na allebei alle rekken met kleding te hebben bekeken, kwamen we uit bij de pashokjes. Passen maar! Ik had een totally adorable jurkje uitgezocht en E. had een hele berg kleding over haar arm hangen. Okee, nog een keer: E. had een hele berg kleding over haar arm hangen. Nog een beetje in shock dat E. de kleding uit deze winkel ook leuk vond, dook ik een pashokje in.

Enthousiast ging E. haar uitgekozen kleding passen. Eerst twee blousjes die haar super stonden, vervolgens nog een ge-wel-dig topje met pailletten erop, een geweldige outfit voor kerst of nieuwjaarsavond, en nog wat andere basic items. Alles stond haar super en uiteindelijk stond ze met alle kledingstukken die ze had gepast bij de kassa. Honderduit stond ze tegen de cassière te praten over de items die ze zojuist had gepast. Achter de cassière hingen ook nog leuke shawltjes die E. ook wel wilde zien. Ze kon geen keuze maken tussen de twee leukste shawltjes en ja hoor, die moesten natuurlijk ook mee naar huis.

De cassière was blijkbaar zo onder de indruk van haar enthousiasme en het grote aankoopbedrag dat ze aan haar collega vroeg om een paraplu te gaan halen. Één paraplu? Hoorde ik dat goed? Ik ben hier degene die hier maandelijks komt en haar halve kast heeft volhangen met kleding van dit merk! Waarom krijgt zij een cadeautje en ik niet? Ik wilde uitschreeuwen dat het niet eerlijk was. Dat E. hier nooit kwam. Maar ik liet het over me heen gaan; ik hield mijn mond. Ik liet het toe dat mijn favoriete kledingwinkel vreemd ging met mijn vriendin E…

De behulpzame collega van de cassière kwam inmiddels terug met superleuke parapluutjes! Ze gaf er één aan E. en wilde doorlopen. Precies op dat moment ‘redde’ de caissière onze relatie: “geef er haar dan ook maar een” zuchtte ze, wijzend naar mij.

Tsja, nu heeft onze relatie een flinke deuk opgelopen. De vertrouwde band die door de jaren heen is opgebouwd, is beschadigd. Er kwam een nieuwe hotshot voorbij lopen en ik werd zomaar opzij geduwd. Althans, zo voelde het.

Misschien is onze relatie aan een verfrissing toe. Ik denk dat ik binnenkort ook maar eens vreemdga met één van E’s favoriete winkels. Of misschien ga ik alleen maar even flirten om te zien wat er te halen valt. Is er meer, is er wat beters? En is het goed om hier naar te verlangen? Ik ga het ontdekken. En ik stel voor dat we allemaal maar eens moeten flirten; kijken wat er te halen valt. En als het niet veel blijkt te zijn, weet je weer waarom die winkel jouw favoriete winkel is. Geef je shoprelatie een boost. Ga vreemd!

Door Anne van Laarhoven